Το μεγαλύτερο parking της Ελλάδας – Πού κατασκευάζεται το νέο κτήριο;

Αυτήν τη στιγμή, στο συγκεκριμένο parking χωρούν πάνω από 7.000 αυτοκίνητα. Είναι το μεγαλύτερο της Ελλάδας και σύντομα θα επεκταθεί με την κατασκευή ενός νέου πολυώροφου κτηρίου.

  • -
  • -

Με την επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας να αυξάνεται συνεχώς, η ανάγκη για επεκτάσεις σε κάθε τομέα και ειδικά στους χώρους parking, καθίσταται επιτακτική. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου 2024, η κίνηση στο Ελευθέριος Βενιζέλος έφθασε τους 21,26 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 13,9%.

Τόσο στους χώρους εντός του αεροδρομίου, όσο και εκτός, επικρατεί καθημερινά το αδιαχώρητο. Ειδικά στους χώρους στάθμευσης, οι θέσεις είναι σχεδόν κατειλημμένες από τις πρώτες πρωινές ώρες, με τα διαθέσιμα πάρκινγκ να φθάνουν οριακά για να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών υπερβαίνει πλέον τις δυνατότητές του, κάτι το οποίο γνωρίζουν οι ιθύνοντες. Γι΄αυτό και έχει δρομολογηθεί ήδη το πρόγραμμα επέκτασης του αεροδρομίου. Ανάμεσα στα σχέδια που βρίσκονται στα σκαριά, είναι και η δημιουργία ενός νέου πολυώροφου κτηρίου στάθμευσης οχημάτων.

parking

Σύμφωνα με την πρόσφατη Χρηματοοικονομική Έκθεση και με βάση τις διατάξεις της Σύμβασης Ανάπτυξης Αεροδρομίου (ΣΑΑ), η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ενέκρινε την τροποποίηση του υφιστάμενου χωροταξικού σχεδίου με σχέδιο αύξησης της δυναμικότητας του Αεροδρομίου σε 33 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Το σχέδιο αυτό συνάδει με τις διατάξεις του Προγράμματος του ΔΑΑ για επέκταση του Αεροδρομίου.

Πότε θα είναι έτοιμο το νέο πάρκινγκ στο αεροδρόμιο Βενιζέλος

Η υλοποίηση του Χωροταξικού Σχεδίου 33MAP αποτελεί την πρώτη φάση του Προγράμματος Επέκτασης Αεροδρομίου. Με βάση την ΥΠΑ, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης ως το τέλος του 2028.

parking

Ανάμεσα στα σχέδια, περιλαμβάνεται η επέκταση του χερσαίου και κυκλοφοριακού οδικού δικτύου, καθώς και η κατασκευή νέου πολυώροφου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων. Σε ποιο ακριβώς σημείο του Ελ. Βενιζέλος θα δημιουργηθεί το νέο πάρκινγκ με τις εκατοντάδες ή και χιλιάδες θέσεις, δεν έχει επισημοποιηθεί από τη διοίκηση του αεροδρομίου.

Δείτε ακόμη: Το νέο τεράστιο πάρκινγκ της Ελλάδας – Χωράει 72 νταλίκες

parking

Ωστόσο, σε πρόσφατη επίσκεψή μας στον αερολιμένα Αθηνών, διαπιστώσαμε πως γίνονται εργασίες ακριβώς πίσω από τους χώρους στάθμευσης Μακράς Διαρκείας. Όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, στο σημείο υπάρχουν ήδη βαριά μηχανήματα, όπως φορτηγά και μπουλντόζες, πραγματοποιώντας εκσκαφές. Το αν το πολυώροφο κτήριο θα κατασκευαστεί εκεί ή στην περιοχή σχεδιάζεται απλά μια μικρή επέκταση θα το γνωρίζουμε σύντομα. Το μόνο βέβαιο είναι πως το νέο parking θα ωφελήσει σημαντικά το επιβατικό κοινό.

parking

Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε ότι, στο αεροδρόμιο υπάρχουν πάνω από 7.000 θέσεις στάθμευσης, με περίπου 1.300 να αφορούν τα parking Μικρής Διάρκειας (1-2) ακριβώς δίπλα από τον τομέα των Αφίξεων και τις υπόλοιπες στα parking Μακράς Διάρκειας.

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...