Νέο Audi Q3: Όλα όσα γνωρίζουμε για τον αντίπαλο της BMW X1

Η τρίτη γενιά του γερμανικού premium SUV αναμένεται να λανσαριστεί σε περίπου έναν χρόνο, έχοντας ανανεωμένη αισθητική και περισσότερη τεχνολογία.

  • -
  • -

Έχοντας διανύσει δύο απόλυτα επιτυχημένες γενιές, το Audi Q3 ετοιμάζεται να περάσει στην τρίτη, προκειμένου να συμπεριλάβει στην φαρέτρα του τα νεότερα… όπλα του Volkswagen Group στα μεσαία C-SUV, όπως τα φρέσκα Plug-In Hybrid συστήματα, τη νέα πλατφόρμα MQB Evo, ακόμη και τις ψηφιακές τεχνολογίες στο εσωτερικό που αναβαθμίζουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης. Μάλιστα έχουν ήδη εμφανιστεί αρκετά αυτοκίνητα δοκιμών στους δημόσιους δρόμους, δείχνοντας ότι οι Γερμανοί φτάνουν πολύ κοντά στην τελική μορφή του νέου Q3 που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε περίπου έναν χρόνο από σήμερα.

Μεγάλο update, παντού

Στο κομμάτι της εμφάνισης περιμένουμε ότι το νέο Audi Q3 θα μοιάζει πολύ στα μεγαλύτερα αδέρφια του, όπως το αμιγώς ηλεκτρικό Audi Q6 e-tron. Φυσικά η ανοικτή εμπρός μάσκα θα υπογραμμίζει την ύπαρξη κινητήρων εσωτερικής καύσης στην γκάμα, όμως η αεροδυναμική και η εκλεπτυσμένη αισθητική θα είναι είναι τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα. Ως προς τις διαστάσεις, θα ξεπεράσει το φράγμα των 4,5 μέτρων, εμφανίζοντας μικρή αύξηση συγκριτικά με το αυτοκίνητο που κυκλοφορεί σήμερα. Και όπως είναι λογικό θα το δούμε τόσο ως κλασικό SUV με το όνομα Q3, όσο και σε πιο σπορ παραλλαγή με τον κωδικό Q3 Sportback.

Στο εσωτερικό θα χρησιμοποιηθούν οι νεότερες διαθέσιμες ψηφιακές τεχνολογίες του Volkswagen Group με νέο πίνακα οργάνων 12 ιντσών, τη μεγάλη οθόνη πολυμέσων που φτάνει πια κοντά στις 15 ίντσες, ακόμη και τρίτη οθόνη για τον συνοδηγό που θα υπάρχει στον προαιρετικό εξοπλισμό με διαγώνιο 11 ιντσών. H γενικότερη αισθητική αναμένεται να είναι σαφώς επηρεασμένη από τη νεότερη σχεδιαστική γλώσσα της Audi, όπως αυτή παρουσιάζεται με τα πιο πρόσφατα μοντέλα, όπως το Q6 e-tron για παράδειγμα (κεντρική φωτό). Τέλος η καμπίνα θα διατηρεί το γνωστό, υψηλό ποιοτικό επίπεδο της εταιρείας με προσεγμένα υλικά και συναρμογή.

Βενζίνη, diesel και PHEV!

Το νέο Audi Q3 δεν θα βασίζεται σε ολοκαίνουργια πλατφόρμα, αλλά την αναβαθμισμένη MQB Evo. Κάτω από το καπό θα υπάρχει ο τετρακύλινδρος turbo με mild hybrid ενίσχυση των 150 PS για τη βασική εκδοχή και ψηλότερα θα συναντάμε τον επίσης τετρακύλινδρο turbo 2.0 TFSIμε 204 ίππους. Αναμένεται ότι και ο diesel 2.0 TDI θα συνεχίσει την πορεία του με 150 ή 193 ίππους, ενώ η κορυφή θα ανήκει στα Plug-In Hybrid συστήματα με τον νέο 1.5 TFSI και ηλεκτροκινητήρα, στους 272 ίππους, με μεγάλη μπαταρία και αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία που θα ξεπερνά τα 100 km. Τα συγκεκριμένα σύνολα τα έχουμε δει και σε άλλα αυτοκίνητα του ομίλου, όπως τα νέα Volkswagen Tiguan, Skoda Kodiaq και CUPRA Terramar.

Στην κεντρική φωτογραφία βλέπουμε το εσωτερικό του νέου Audi Q6 e-tron

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...