Στην Ελλάδα το αυτοκίνητο που επιπλέει στο νερό - Ποιος φέρνει το SUV, πού θα το δείτε; [videos]

Έρχεται στην Ελλάδα τις επόμενες μέρες ένα αυτοκίνητο το οποίο μπορεί να επιπλέει στο νερό, αλλά και να κινείται κανονικά ενώ είναι βυθισμένο. Ποιο είναι το SUV; Πού θα το δείτε;

  • -
  • -

Ένα αυτοκίνητο που επιπλέει στο νερό και κινείται μισοβυθισμένο, είναι κάτι που συνήθως βλέπουμε μόνο σε ταινίες. Ωστόσο, υπάρχει ένα SUV το οποίο μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο στον πραγματικό κόσμο, με οποιονδήποτε πίσω από το τιμόνι.

Το εν λόγω SUV έρχεται από την Κίνα και είναι το μοναδικό αυτοκίνητο παραγωγής που έχει την ικανότητα όχι μόνο να επιπλέει στο νερό, αλλά να κινείται κιόλας, χωρίς να χρησιμοποιεί προπέλα ή κάποιο άλλο ειδικό εξοπλισμό.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/a5472c7ae0c1c838d0e135ea6f9b3515.jpg

Ποιο είναι το SUV που θα έρθει στην Ελλάδα και επιπλέει στο νερό;

Το SUV που επιπλέει στο νερό ονομάζεται YangWang U8. Η YangWang είναι η πολυτελής μάρκα της BYD, με το σήμα της οποίας κυκλοφορούν οι πιο premium και ιδιαίτερες προτάσεις του κολοσσού της αυτοκινητοβιομηχανίας από την Κίνα.

Δείτε ακόμα: Αυτό είναι το φθηνότερο BYD στην Ελλάδα - Κάτω από 20.000 ευρώ η τιμή του

Το U8 ανήκει στα μεγάλα SUV, έχει μήκος 5.319 mm, πλάτος 2.050 mm και ύψος 1.930 mm, ενώ το μεταξόνιο είναι στα 3.050 mm. Όσο για την απόσταση από το έδαφος, μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 285 mm, καθώς η ανάρτηση έχει την ικανότητα να ψηλώνει ή να χαμηλώνει το αυτοκίνητο. Όσο για το πορτ μπαγκάζ, αγγίζει το εκπληκτικό νούμερο των 1.031 λίτρων με τα καθίσματα σε κανονική θέση!

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/bc4c77a276e84602424f3ed319dd99af.jpg

Plug in hybrid με 1.200 ίππους το YangWang U8

Το κινητήριο σύνολο του YangWang U8 είναι plug in hybrid και φτάνει τους 1.200 ίππους. Την κίνηση αναλαμβάνουν τέσσερις ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι είναι τοποθετημένοι στους τροχούς. Ο κάθε ένας από αυτούς αποδίδει 300 ίππους και ροπή 320 Nm. Έτσι, το 0-100 km/h πραγματοποιείται σε 3,6 δευτερόλεπτα. Η ύπαρξη τεσσάρων ανεξάρτητων κινητήρων επιτρέπει στο μεγάλο SUV να κάνει και tank turn, δηλαδή να περιστρέφεται επί τόπου, γύρω από τον εαυτό του.

Η μπαταρία του plug in hybrid συστήματος έχει χωρητικότητα 49,05 kWh και είναι τύπου LFP, με την αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία να φτάνει τα 180 km, σύμφωνα με τον κινεζικό κύκλο μέτρησης CLTC.

Όσον αφορά τον κινητήρα εσωτερικής καύσης του plug in hybrid συστήματος, είναι στα 2,0 λίτρα και αποδίδει 272 ίππους, όμως ο σκοπός του είναι να λειτουργεί αποκλειστικά ως γεννήτρια, σε περίπτωση που αδειάσει η μπαταρία. Αυτός είναι ο λόγος που δεν υπάρχει καμία μηχανική σύνδεση με τους τροχούς. Τα παραπάνω προσφέρουν συνολική αυτονομία που αγγίζει τα 1.000 km.

yangwang-u8-kampina-esoteriko-piso-pisw

Πώς επιπλέει και κινείται στο νερό το YangWang U8;

Πέρα από όλα τα άλλα εντυπωσιακά στοιχεία, το YangWang U8 μπορεί να επιπλέει στο νερό μέχρι και 30 λεπτά, καθώς έχει πιστοποίηση IP68. Ταυτόχρονα, μπορεί να κινείται ενώ επιπλέει με ταχύτητα περίπου 3 km/h, καθώς οι τροχοί συνεχίζουν και λειτουργούν, ενώ είναι ικανό να στρίψει κιόλας, εν πλω.

Μόλις το YangWang U8 μπει μέσα στο νερό απενεργοποιεί τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και χρησιμοποιεί μόνο το ηλεκτρικό κομμάτι. Από εκεί και μετά, οι τροχοί γυρίζουν κανονικά με χρήση των ηλεκτροκινητήρων και το μεγάλο SUV των 3,5 τόνων προχωράει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Πότε θα έρθει στην Ελλάδα το YangWang U8; Πού μπορούμε να το δούμε;

Το YangWang U8 θα έρθει στην Ελλάδα για την έκθεση αυτοκινήτου AUTO ATHINA 2024, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Metropolitan Expo, από τις 5 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου. Εκεί οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν το YangWang U8 από κοντά.

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...