Δωρεάν διόδια στην Αττική Οδό – Ποιοι δεν χρειάζονται να πληρώσουν

Τα διόδια στην Αττική Οδό, από τις 6 Οκτωβρίου μειώνονται για όλους τους οδηγούς. Ορισμένοι ωστόσο, θα περνούν δωρεάν. Δείτε τι ισχύει.

  • -
  • -

Από την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, η Αττική Οδός προχωρά στη μείωση των διοδίων, με τους οδηγούς των επιβατικών αυτοκινήτων να πληρώνουν 2,50 ευρώ, από 2,8 € που είναι σήμερα. Φυσικά, ακόμη και με τη μείωση του αντιτίμου, το ποσό αυτό για ορισμένους ανθρώπους αποτελεί μια σημαντική οικονομική επιβάρυνση, ειδικά αν χρησιμοποιούν τον αυτοκινητόδρομο σε καθημερινή βάση.

Απαλλαγή από την καταβολή των διοδίων στην Αττική Οδό δεν έχει κανείς, εκτός κι αν ανήκει σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, με τη νέα σύμβαση παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου προβλέπεται μόνιμη απαλλαγή πληρωμής διοδίων για ορισμένους συμπολίτες μας.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/c0e82657060533855d386f64867fcc39.jpg

Ειδικότερα, ελεύθερα θα μπορούν να περνούν όλα τα επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης που ανήκουν κατά πλήρη κυριότερα σε άτομα με αναπηρία και σε αναπήρους πολέμου βαριάς αναπηρίας. Για τις δύο αυτές κατηγορίες θα ισχύσει μόνιμη απαλλαγή.

Δείτε ακόμη: Σε νέα χέρια ιδιώτη η Αττική Οδός – Δείτε ποιος την πήρε για 3,27 δισ ευρώ

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/7a676afd194c22e58cb8a58c5565e01e.jpg

Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσουν οι οδηγοί των οχημάτων που δικαιούνται απαλλαγή προκειμένου να περνούν ελεύθερα από την Αττική Οδό, δεν έγινε γνωστό. Αυτό λογικά, θα συμβεί είτε με την επίδειξη της μπλε κάρτα στάθμευσης ΑμεΑ στον εισπράκτορα των διοδίων (η κάρτα αυτή  χορηγείται από την Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών του τόπου διαμονής), είτε με την επίδειξη της ψηφιακής/ηλεκτρονικής κάρτας που θα χορηγηθεί από την εταιρεία που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο, αφού οι δικαιούχοι αποστείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και την παραλάβουν.

Αναμένουμε περαιτέρω διευκρινίσεις από το υπουργείο ή τον Παραχωρησιούχο για τις συγκεκριμένες ενέργειες.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...