Επίσημο: Οι πρώτες εικόνες του νέου Renault 4 – Πότε ξεκινά το λανσάρισμα;

Μέσα στον Οκτώβριο, η Renault θα αποκαλύψει επίσημα τη σύγχρονη εκδοχή του εμβληματικού Renault 4 E-Tech Electric. Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες του αυτοκινήτου.

  • -
  • -

Μετά το Renault 5, η γαλλική μάρκα αναβιώνει ένα ακόμη θρυλικό μοντέλο, αυτή τη φορά το Renault 4. Το αυτοκίνητο θα λανσαριστεί ως αμιγώς ηλεκτρικό, με την παγκόσμια πρεμιέρα του να γίνεται στις 14 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου του Παρισιού.

Το Renault 4 E-Tech electric είναι το ίδιο ευέλικτο με τον προκάτοχό του, ενώ, ακολουθώντας τον δρόμο εκείνου, είναι φτιαγμένο σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εποχής του: είναι πλήρως ηλεκτρικό και εντυπωσιακό από αισθητικής πλευράς, προβάλλοντας το μοντέρνο στυλ, με τις ψηφιακές λύσεις και τη φινέτσα.

renault4

Με μήκος 4,14 μέτρα τοποθετείται πάνω από το επίσης νέο Renault 5 E Tech. Χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα AmpR Small, έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει το πιο ευρύχωρο εσωτερικό στην κατηγορία του, ενώ εξασφαλίζει μοναδική ευελιξία και άνεση στον δρόμο. Το Renault 4 E-Tech electric θα παράγεται στη Maubeuge της Γαλλίας, και θα φτάσει στις αντιπροσωπείες το 2025.

Οι πρώτες λεπτομέρειες του ηλεκτρικού Renault 4

Στις πρώτες επίσημες φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η γαλλική εταιρεία, αποκαλύπτονται ορισμένες λεπτομέρειες της εξωτερικής σχεδίασης του μοντέλου. Στο εμπρός τμήμα ξεχωρίζει η φαρδιά μάσκα με το φωτισμένο περίγραμμα και τους στρογγυλούς προβολείς LED, όπως και το φωτιζόμενο σήμα στη μέση της γρίλιας, που παραπέμπει σχεδιαστικά στον προκάτοχό του.

4

Στο πορτμπαγκάζ το καλλιτεχνικά σχεδιασμένο «4» δηλώνει το όνομα του αυτοκινήτου, με τα πίσω φώτα σε σχήμα «χαπιού» τριών τμημάτων να βασίζονται στην ίδια φιλοσοφία σχεδιασμού με το αρχικό αυτοκίνητο. Το σχέδιο και η υπογραφή τους, αντικατοπτρίζουν τη χαρακτηριστική προσωπικότητα του Renault 4 E-Tech electric, και το γυαλιστερό μαύρο περίγραμμά τους, συμβάλλει στη δημιουργία μίας πιο σοφιστικέ εμφάνισης.

4

Το σήμα κατατεθέν του αυτοκινήτου ωστόσο, δεν είναι άλλο από τα τραπεζοειδή πίσω φινιστρίνια, ακριβώς πάνω από τους πίσω τροχούς – ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά του αρχικού Renault 4 – που συμβάλλει στη μεγιστοποίηση της συνολικής επιφάνειας των πλευρικών τζαμιών.

4

Έχοντας κατά νου τα πλαστικά προστατευτικά που ξεχώριζαν στις πλευρές των μετέπειτα γενεών του 4L, τα πλαϊνά του Renault 4 E-Tech electric έχουν τρεις παράλληλες «ρίγες», που μοιάζουν με οριζόντια εξογκώματα στο  αμάξωμα. Ένα αυτοκόλλητο που συνδέει νοητά τις κολώνες του παρμπρίζ με τους θόλους των τροχών, παραπέμπει στα χαρακτηριστικά μπροστινά φτερά του αρχικού Renault 4, όπως και η αεροτομή στο πίσω άκρο της οροφής.

Δείτε ακόμη: Ξεκίνησαν οι παραγγελίες για το νέο Renault 5 - Η πρώτη τιμή στην Ευρώπη

4

Η κλίση της πίσω πόρτας, η οποία καταλήγει σε ένα εντυπωσιακά χαμηλό κατώφλι φόρτωσης, είναι ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Renault 4 E-Tech electric. Οι επιχρωμιωμένοι προφυλακτήρες των μοντέλων της δεκαετίας του 1960 και τα λαστιχένια «πούλια» δεν υπάρχουν πιά, αλλά οι μπροστινοί και πίσω προφυλακτήρες διαθέτουν κατακόρυφα προστατευτικά εξογκώματα, που θυμίζουν έντονα το αρχικό Renault 4.

Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε πως, ορισμένες εκδόσεις του Renault 4 E-Tech electric θα προσφέρονται και με υφασμάτινη οροφή που ανοίγει τελείως, δίνοντας την αίσθηση cabrio αυτοκινήτου.

4

Το Renault που πούλησε 8 εκατ. μονάδες σε 100 χώρες

Το Renault 4 του 1961 έφερε επανάσταση στην αγορά του αυτοκινήτου, ενώ στην πορεία έγινε status symbol. Ήταν το πρώτο οικογενειακό αυτοκίνητο της Renault με κινητήρα και κίνηση μπροστά, χωρίς το γνωστό τούνελ  μετάδοσης, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα ένα εσωτερικό με εντελώς επίπεδο πάτωμα. Έγινε το κατ' εξοχήν ευρύχωρο και πολυ-χρηστικό αυτοκίνητο για οδήγηση στην πόλη τις καθημερινές, από και προς τη δουλειά, αλλά και για τις εκδρομές τα Σαββατοκύριακα.

4

Ήταν ένα αυτοκίνητο ιδανικό για την εποχή του, που ταίριαζε σε μια διαρκώς εξελισσόμενη κοινωνία. Η επιτυχία του ήταν ακαριαία: έγινε το αυτοκίνητο που επέλεξαν οι οδηγοί σε περισσότερες από 100 χώρες, ενώ η παραγωγή του Renault 4 ξεπέρασε συνολικά τα 8 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...