Έφτασε Ελλάδα το μεγάλο υβριδικό SUV της BYD που καίει 0,9 lt/100km – Οι τιμές του

To Seal U DM-i έχει αυτονομία που ξεπερνά τα 1.000 km και επιδόσεις στην κορυφαία του εκδοχή της τάξης των 5,9 sec για το 0-100 km/h. Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα;

  • -
  • -

Η BYD συνεχίζει να πραγματοποιεί άλματα προόδου στην αγορά, διευρύνοντας μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο την εμπορική της ισχύ, αλλά και τη γκάμα μοντέλων της. Σήμερα, σειρά έχει το πρώτο αυτοκίνητο που φέρνει στην Ελλάδα το οποίο δεν είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Πρόκειται για ένα μέλος της D-SUV κατηγορίας, το οποίο θα χρησιμοποιεί plug-in hybrid τεχνολογία για να προσφέρει εξαιρετικά χαμηλές τιμές κατανάλωσης και κορυφαία αυτονομία σε ένα πακέτο με άπλετους χώρους.

1

Το Seal U DM-i αποτελεί το 7ο μοντέλο της BYD, το οποίο έρχεται για να διευρύνει περαιτέρω τη γκάμα της. Σημειώστε, πως το Seal U είναι διαθέσιμο και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση η οποία ξεκινά στη χώρα μας από 34.500 ευρώ συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης. Επιστρέφοντας όμως στη νέα plug-in hybrid έκδοση, η οποία μόλις παρουσιάστηκε επί ελληνικού εδάφους, να πούμε ότι θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις με το υβριδικό σύστημα να αποτελείται από έναν θερμικό κινητήρα, ο οποίος και συνδυάζεται με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες. Κατά βάση, το ηλεκτρικό μοτέρ είναι αυτό που κινεί τους τροχούς, με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης να έχει το ρόλο γεννήτριας. Όμως, αν η ενέργεια στην μπαταρία δεν είναι αρκετή ή το απαιτούν οι συνθήκες, ο θερμικός κινητήρας μπορεί και αυτός να δώσει κίνηση στο αυτοκίνητο. Όλα τα παραπάνω διαχειρίζεται ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα διαχείρισης, ενώ το κιβώτιο είναι μονής σχέσης.

2

Το Plug-in SUV της BYD προσφέρεται σε δύο εκδοχές. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε την έκδοση Boost. Εδώ ατμοσφαιρικός κινητήρας των 1.500 cc που λειτουργεί σε κύκλο Άτκινσον και αποδίδει 98 ίππους, συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 198 ίππων και το αποτέλεσμα είναι 218 ίπποι συνδυαστικά και 300 Nm ροπή. Η συγκεκριμένη έκδοση συνδυάζεται με μπαταρία χωρητικότητας 18,3 kWh που προσφέρει έως και 80 km ηλεκτρικής αυτονομίας. Η δεύτερη και κορυφαία εκδοχή της γκάμας είναι η έκδοση Design AWD, η οποία εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 204 και 164 ίππων (εμπρός/πίσω), την ώρα που ο θερμικός κινητήρας των 1,5 λίτρων ενισχύεται από τη χρήση τούρμπο αποδίδοντας 131 ίππους. Το αποτέλεσμα είναι η μετάδοση της κίνησης να γίνεται και στους τέσσερις τροχούς, όταν η απόδοση έχει εκτοξευθεί στους 324 ίππους και η ροπή στα 550 Nm. Στην προκειμένη περίπτωση η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει τα 70 km. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως όλες οι εκδόσεις του BYD Seal U DM-i προσφέρουν τριφασική φόρτιση ΑC στα 11 kW και DC στα 18 kW, με το χρόνο φόρτισης σε ταχυφορτιστή DC (30-80%) να είναι μόλις 35 λεπτά

3

Από 38.900 ευρώ και με 6 χρόνια εγγύηση

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το νέο BYD Seal U DM-i θα ξεκινά στη χώρα μας από 38.900 ευρώ στην έκδοση Boost, ενώ η κορυφαία Design AWD θα κοστίζει 46.500 ευρώ. Και τα δύο συνοδεύονται από βασική εγγύηση 6 ετών (ή 150.000 km, όποιο έρθει πρώτο). Επίσης υπάρχει 8 χρόνια (ή 150.000 km) εγγύηση για το σύστημα ηλεκτρικής μετάδοσης και 8 χρόνια εγγύηση (ή 200.000 km) για την μπαταρία.

Στο βασικό εξοπλισμό του νέου SUV περιλαμβάνονται στοιχεία όπως:

  • Προβολείς LED με αυτόματη ενεργοποίηση/απενεργοποίηση
  • Υποβοήθηση μεγάλης σκάλας
  • Πανοραμική ηλιοροφή
  • Ηλεκτρική λειτουργία θύρας αποσκευών
  • Ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών
  • Πίσω φιμέ κρύσταλλα
  • Ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών
  • Οθόνη infotainment 15,6 ιντσών

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την αναλυτική πρώτη μας εμπειρία πίσω από το τιμόνι του νέου BYD Seal U DM-i.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...