Leapmotor: Αλλάζει τα δεδομένα και στην ελληνική αγορά!

Η Leapmotor, ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές της Κίνας, φέρνει στην ελληνική αγορά δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που θα αλλάξουν τις ισορροπίες.

  • -
  • -

Σήμερα, η υψηλή σχέση τιμής/αξίας είναι πρωταρχικό ζητούμενο για το αγοραστικό κοινό αυτοκινήτου. Η Leapmotor, μια νέα και ραγδαία αναπτυσσόμενη μάρκα από την Κίνα έχει κάνει την είσοδο της στην Ευρωπαϊκή ήπειρο, επιδεικνύοντας τεράστια δυναμική. Η νεοσύστατη αυτοκινητοβιομηχανία που ιδρύθηκε το 2015 έχει ήδη αποκτήσει τεράστια τεχνογνωσία και έχει να επιδείξει σημαντικά τεχνολογικά επιτεύγματα και καινοτομίες στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων. Επιπλέον, έχει δημιουργήσει μια πανίσχυρη κοινοπραξία με τον πολυεθνικό κολοσσό Stellantis, μέσω της οποίας σύντομα θα δραστηριοποιείται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μία από τις πρώτες χώρες που ξεκίνησε την πορεία της η Leapmotor είναι η Ελλάδα, αρχικά με δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα το καθένα εκ των οποίων ξεχωρίζει για τους δικούς του λόγους: Το Τ03 είναι ένα compact αυτοκίνητο πόλης με τιμή που το καθιστά την πιο προσιτή επιλογή με αυτόματο κιβώτιο στην αγορά! Την γκάμα ολοκληρώνει ένα εντυπωσιακό, άνετο και πολύ ευρύχωρο SUV με την ονομασία C10, το οποίο έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των Ευρωπαίων καταναλωτών και έχει επίσης μοναδική αναλογία τιμής/αξίας.

T03: Αλλάζει τις ισορροπίες στα αυτοκίνητα πόλης

Ήδη από το λανσάρισμά του στην ελληνική αγορά, το Τ03 κέντρισε το ενδιαφέρον όλων! Και πώς να μην το καταφέρει, αφού με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» και την προωθητική ενέργεια λανσαρίσματος γίνεται δικό σου με μόλις 15.850 €. Είναι τιμή που όπως προαναφέρθηκε το καθιστά το πιο προσιτό αυτοκίνητο πόλης με αυτόματο κιβώτιο στην ελληνική αγορά, ωστόσο στην πραγματικότητα το Τ03 είναι πολλά περισσότερα από αυτό... Ο σύγχρονος ηλεκτροκινητήρας μόνιμου μαγνήτη αποδίδει 95 ίππους και 158 Nm, χαρίζοντας μέσω των τριών προφίλ οδήγησης ζωντανές επιταχύνσεις και πλήρη δυνατότητα παραμετροποίησης. Η μπαταρία των 37,3 kWh χαρίζει εξαιρετική αυτονομία, αφού στην πόλη επιτρέπει να καλύψεις μέχρι και 395 km (WLTP) με μία φόρτιση, ενώ σε μικτές συνθήκες 265 km.

Το T03 με μήκος 3,62 m είναι ο βασιλιάς της πόλης! Προσφέρει ευελιξία και άνεση στο παρκάρισμα, μαζί με κορυφαίο επίπεδο άνεσης στην καθημερινότητα, αφού το 5θυρο αμάξωμα προσφέρει απαράμιλλη ευρυχωρία για την κατηγορία. Επιπλέον, η καμπίνα είναι σύγχρονη, ευχάριστη και υπερπλούσια: Υπάρχει μια μόνο έκδοση εξοπλισμού που περιλαμβάνει ανέσεις όπως κλιματισμό, σύστημα πλοήγησης, εντυπωσιακή οθόνη αφής 10,1’’ και ψηφιακό πίνακα οργάνων 8’’, μέχρι και πανοραμική γυάλινη οροφή με ηλεκτρικό σκίαστρο! Και εάν όλα τα παραπάνω δε σας έχουν εντυπωσιάσει ακόμα, αρκεί μια ματιά στη λίστα με τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού.

Το πακέτο ADAS των 10 συστημάτων περιλαμβάνει τα πάντα, αφού συναντάμε τεχνολογίες αυτόματου φρεναρίσματος, διατήρησης λωρίδας, adaptive cruise control, ανίχνευσης τυφλών σημείων, μέχρι και ειδοποίηση για το άνοιγμα της πόρτας όταν αυτό δεν είναι ασφαλές, κάτι μοναδικό στην κατηγορία. Είναι η πρώτη φορά που ένα μικρό και τόσο προσιτό μοντέλο προσφέρει τόσα πολλά και μάλιστα χωρίς κανένα συμβιβασμό σε τεχνολογία, ποιότητα και εν τέλει αξιοπιστία, όπως αποδεικνύει και η πρώτη θέση για την κατηγορία στην έρευνα ποιότητας του ανεξάρτητου οργανισμού J.D. Power.

C10: H στιλάτη, κομψή και αποδοτική πρόταση στα SUV

Η ναυαρχίδα της Leapmotor είναι το πολυτελές C10. Ένα επιβλητικό και κομψό SUV, το οποίο η κινεζική εταιρεία έχει σχεδιάσει και εξελίξει σύμφωνα με τα γούστα και τις ανάγκες του ευρωπαϊκού αγοραστικού κοινού. Το μήκος του αμαξώματος αγγίζει τα 4,7 m και διαθέτει ξεκάθαρα premium αύρα και αισθητική, με σχεδιαστικές γραμμές που χαρίζουν ιδιαίτερο στιλ, με έντονο χαρακτήρα.

Η θελκτική σχεδίαση του C10 συνδυάζεται με αντίστοιχα πολυτελές εσωτερικό. Η ποιότητα κατασκευής είναι εξαιρετική, με το φινίρισμα και τη συναρμογή των υλικών να καλύπτουν ακόμα και τις πιο υψηλές απαιτήσεις. Το πολυτελές περιβάλλον υιοθετεί μίνιμαλ σχεδιαστική φιλοσοφία και ακολουθεί τις προσταγές της σύγχρονης ψηφιακή εποχής: Η εντυπωσιακή οθόνη αφής σε διάσταση 14,6’’ κερδίζει αμέσως το βλέμμα, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10,25’’ συμπληρώνει το απόλυτα digital περιβάλλον.

Όλες οι σύγχρονες ανέσεις, όπως σύστημα πλοήγησης, Wi-Fi, θέση για ασύρματη φόρτιση του κινητού, διζωνικός κλιματισμός, τεράστια πανοραμική οροφή με εμβαδό 2,1 τ.μ. και ηλεκτρικό σκίαστρο, είναι στοιχεία που ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό του C10. Το ίδιο ισχύει και για το πακέτο με τα 16 συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, τα οποία εξασφαλίζουν πως οι μετακινήσεις με το πολυτελές SUV δεν θα είναι μόνο άνετες, αλλά και απόλυτα ασφαλείς. Και αν φαντάζεσαι πως θα πρέπει να ξοδέψεις μία περιουσία για να αποκτήσεις αυτό το εντυπωσιακό μοντέλο, θα εκπλαγείς μαθαίνοντας πως μπορεί να γίνει δικό σου με μόνο 30.900 €, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης και προωθητικής ενέργειας. Μάλιστα η ακόμα πλουσιότερη έκδοση Design προσθέτει δερμάτινες επενδύσεις, θερμαινόμενα και αεριζόμενα εμπρός καθίσματα, ρυθμιζόμενο ατμοσφαιρικό φωτισμό καμπίνας, ηλεκτρική πόρτα χώρου αποσκευών, τροχούς 20” και πίσω φιμέ τζάμια, με μόλις 1.500 επιπλέον. Είναι τιμές που μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν στην κατηγορία των D-SUV, ενώ τονίζονται ακόμα περισσότερο από το εκθαμβωτικό επίπεδο εξοπλισμού.

Αποδεικνύοντας ότι η τεχνολογική καινοτομία είναι βασικό χαρακτηριστικό της Leapmotor, το C10 εφοδιάζεται με τη νεότερη γενιά μπαταριών της κινεζικής μάρκας, οι οποίες κατασκευάζονται in-hοuse. Η χωρητικότητα αγγίζει τις 69,9 kWh και χαρίζει στο κινέζικο SUV αυτονομία 420 km σε μικτές συνθήκες (κατά WLTP) και 574 km στον αστικό κύκλο! Καλύπτεται από 8ετή εγγύηση -όπως και του T03- ενώ συνδυάζεται με σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη που αποδίδει 218 ίππους και χαρίζει στο C10 ζωηρές επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Προσιτή ηλεκτροκίνηση χωρίς συμβιβασμούς!

Ταρακουνώντας ισχυρά τα δεδομένα της αγοράς, τα μοντέλα της Leapmotor αλλάζουν το χάρτη προσφέροντας μοναδικό value for money, υψηλή ποιότητα και κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού χωρίς τον παραμικρό συμβιβασμό. Οι παραγγελίες για τα T03 και C10 έχουν ήδη ανοίξει και σε λίγες ημέρες θα είναι ενεργό το ελληνικό site της μάρκας. Αν όμως θέλεις να τα δεις από κοντά, θα βρίσκονται σε περίοπτη θέση στην Έκθεση Αυτοκινήτου Auto Athina 2024, από το Σάββατο 5 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου. Είναι σίγουρο, πως μόλις τα αντικρίσεις θα σε εντυπωσιάσουν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...