Η Αστυνομία που απέκτησε 50 Volkswagen Golf GTI

Μπορεί οι δυνάμεις του νόμου σε άλλες χώρες να διαθέτουν μέχρι και εξωτικά supercar στο στόλο τους, αλλά δεν είναι και «άσχημα» να περιπολείς τους δρόμους με 50 VW Golf GTI…

  • -
  • -

Η Αστυνομία του Dubai φημίζεται για τον εξωτικό στόλο των περιπολικών της. Ανάμεσα στα πολλά και πανάκριβα αυτοκίνητα που περιπολούν τους δρόμους, μπορεί να συναντήσει κανείς μια Bugatti Veyron, μια Ferrari FF, μια Bentley Continental GT, μια Lamborghini Aventador, μια Mercedes SLS AMG, μια Aston Martin One-77 έως… και ένα Tesla Cybertruck.

Αντίστοιχα «υψηλού επιπέδου», είναι και ο τουρκικός στόλος, ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μια Porsche Taycan Turbo S, δύο Range Rover, μία σειρά από Audi A6 διαφορετικής γενιάς, έως και Mercedes-Benz G-Class και GLS. Επίσης, έχετε κατά νου ότι στους ιταλικούς αυτοκινητοδρόμους «σουλατσάρει» και μια εκρηκτική Lamborghini Huracan.

Μπορεί όλα τα πραναφερθέντα περιπολικά της Αστυνομίας των χωρών που αναφέραμε να ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα, ωστόσο, πρόσφατα οι Αρχές στη Νότια Αφρική, πρόσθεσαν στις υπηρεσίες του Νόμου, πενήντα VW Golf GTI. Καθόλου άσχημα…

VW Golf GTI Mk8

Οι Αστυνομικές αρχές στο Durban θα χρησιμοποιούν από δω και στο εξής το γερμανικό hot hatch για τις περιπολίες τους. Όπως θα διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα συγκεκριμένα Golf GTI είναι 8ης γενιάς, δηλαδή της προ-facelift εποχής του μοντέλου (πλέον διατίθεται Golf GTI Mk8.5). Επίσης, οι πλέον «αετομάτηδες» ίσως να παρατήρησαν ότι ανάμεσα στα 50 Golf GTI υπάρχει κι ένα VW Polo το οποίο φαίνεται βέβαια πως είναι μια απλή έκδοση του μοντέλου.

Όπως και να χει, το καυτό hot hatch των Γερμανών θα κληθεί να υποστηρίξει τις ανάγκες της Αστυνομίας στο Durban, στην τρίτη πολυπληθέστερη πόλη της χώρας, με τις αρχές να δηλώνουν μάλιστα πως οι οδηγοί των εν λόγω αυτοκινήτων θα περάσουν από ειδική εκπαίδευση ώστε να μπορούν να χειριστούν με «ακρίβεια» τα νέα «εργαλεία» που έχουν στη διάθεση τους.

Τα συγκεκριμένα Golf GTI δεν είναι τα μόνα που αποκτήθηκαν από τις αστυνομικές αρχές στη Νότια Αφρική φέτος. Τον Φεβρουάριο, το «σώμα» Διερεύνησης Εγκλημάτων (γνωστό και ως Hawks) είχε παραλάβει 22 ακόμα Golf GTI, με τους υπεύθυνους της Αστυνομίας να δηλώνουν πως το συγκεκριμένο μοντέλο είναι μια εξαιρετική επιλογή για τις αρχές καθώς συνδυάζει την πρακτικότητα με τις υψηλές επιδόσεις και την ευελιξία σε αστικό περιβάλλον.

Δείτε ακόμη: Ο νέος τούρκικος στόλος περιπολικών προκαλεί ζάλη

Στη Νότια Αφρική, το Golf GTI ξεκινά από τα 47.500 $. Τιμή καταλόγου χωρίς να προστεθεί ο ειδικός εξοπλισμός που πρέπει να έχει ένα περιπολικό της αστυνομίας. Σίγουρα πάντως για μια παραγγελία σαν και αυτή, κάτι καλύτερο θα έγινε στην τιμή από την VW.

 

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...