Ποιο Honda κοστίζει… 112.300 ευρώ στην Τουρκία; Τεράστια διαφορά με την Ελλάδα

Η τιμή του συγκεκριμένου ιαπωνικού μοντέλου στη γειτονική μας χώρα πραγματικά προκαλεί… ζαλάδα, λόγω της ακραίας φορολογίας που εφαρμόζεται.

  • -
  • -

Πολλές φορές λέμε ότι τα σημερινά καινούργια αυτοκίνητα πωλούνται σε πολύ υψηλές τιμές, με αποτέλεσμα κάποιοι αγοραστές να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος και τελικά, να επιλέγουν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους. Ωστόσο στην Τουρκία τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις τιμές των καινούργιων, αφού η φορολογία που εφαρμόζει το κράτος είναι ακραία. Πώς αλλιώς μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το γεγονός ότι τα αυτοκίνητα έχουν σχεδόν διπλάσιες τιμές από ότι στη χώρα μας; Και η Ελλάδα δεν φημίζεται για τη χαμηλή φορολογία της…

Ένα Honda με τιμή… Porsche!

Το νέο Honda Civic Type-R, η κορυφαία έκδοση του δημοφιλούς ιαπωνικού hatchback, πωλείται στην Τουρκία έναντι 112.300 ευρώ. Για να υπάρχει μια σαφής τάξη μεγέθους του ποσού, στην Ελλάδα η τιμή του είναι 69.990 ευρώ, ένα επίσης πολύ υψηλό κόστος, αλλά σαφώς μικρότερο συγκριτικά με αυτό στη γειτονική μας χώρα. Ο λόγος είναι ότι η κλιμακωτή μεταβολή της φορολογίας «τιμωρεί» σημαντικά τα μοντέλα με κινητήρες 2.0 lt, όπως ο K20C1 που εφοδιάζει το νέο hot-hatch της Honda. Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο αποδίδει 329 PS με 420 Nm, προσφέρει επιδόσεις της τάξεως των 5,4 sec για τα 0-100 km/h και δίνει τελική στα 275 km/h. Πλαισιώνεται από ένα χειροκίνητο εξάρι κιβώτιο και μηχανικό μπλοκέ διαφορικό εμπρός.

Δείτε ακόμη: Υβριδικό με χειροκίνητο κιβώτιο; Η Honda λέει πως γίνεται!

Και εννοείται ότι η… απίστευτη ακρίβεια δεν βαραίνει μόνο το Civic Type-R. Για παράδειγμα, πώς σας φαίνεται η τιμή των 98.230 ευρώ για το υβριδικό CR-V; Το πιο προσιτό αυτοκίνητο της Honda στην Τουρκία είναι το Honda City, ένα μοντέλο το οποίο δεν εισάγεται στην Ελλάδα και στοιχίζει 35.155 ευρώ. Εφοδιάζεται με έναν ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων με απόδοση 120 PS και 145 Nm, ενώ ανήκει στην κατηγορία των μικρομεσαίων sedan που παραδοσιακά έχει μεγάλη απήχηση στην αγορά της Τουρκίας, σε αντίθεση με την Ελλάδα όπου οι προτάσεις με το συγκεκριμένο αμάξωμα είχαν συνήθως ελάχιστες πωλήσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...