Οδηγούμε το SUV της Honda που καίει 2,9 ευρώ τα 100 km - Με έκπτωση 14.000 ευρώ!

Κορυφαία ποιότητα, μεγάλοι χώροι, full τεχνολογία και ελάχιστο κόστος κίνησης συνδυάζονται στο συγκεκριμένο SUV της Honda, ενώ προσφέρεται και με μια πολύ μεγάλη μείωση τιμής.

  • -
  • -

Τα ηλεκτρικά SUV γνωρίζουν πολύ μεγάλη απήχηση. Το Honda e:Ny1 είναι η πρόταση της ιαπωνικής μάρκας στην ανταγωνιστική κατηγορία, έχοντας να προβάλλει μερικά πολύ συγκεκριμένα πλεονεκτήματα: τους χώρους, την τεχνολογία και την… εγγύηση που συνεπάγεται το όνομα της εταιρείας, σε τομείς όπως η αξιοπιστία, η μηχανολογική αρτιότητα και η προσοχή στη λεπτομέρεια. Μάλιστα συγκαταλέγεται και σε ένα από τα πιο προσιτά, χάρη στη μεγάλη μείωση τιμής που έγινε πρόσφατα από την ελληνική εισαγωγική εταιρεία. Πωλείται έναντι 39.900 ευρώ (από 53.900 ευρώ) τιμή που διαμορφώνεται στις 30.900 ευρώ μετά από τον υπολογισμό της κρατικής επιδότησης από το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3».

Ελάχιστο κόστος χρήσης!

Έχοντας ήδη οδηγήσει το συγκεκριμένο μοντέλο, θελήσαμε να περάσουμε μερικές ακόμη ημέρες μαζί του προκειμένου να διαπιστώσουμε ποια είναι η κατανάλωση ενέργειας σε πραγματικές συνθήκες. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδείχθηκε ιδιαίτερα ολιγαρκής σε ρεύμα, αφού ζήτησε κατά μέσο όρο 14 kWh ανά 100 km σε διαδρομές εντός πόλης και 16 kWh ανά 100 km σε μεικτές συνθήκες (επαρχιακές οδοί, πόλη και οδοί ταχείας κυκλοφορίας). Κάπως έτσι, υπολογίζοντας μια τιμή κιλοβατώρας 0,20 ευρώ, δεν ζητά περισσότερα από 2,9 ευρώ για κάθε 100 km που διανύει, αν ο ιδιοκτήτης το φορτίζει στο σπίτι του. Επίσης η μπαταρία των 62 kWh ωφέλιμης χωρητικότητας (68,8 kWh μεικτή) εξασφαλίζει περίπου 400 km αυτονομίας, σε εντός πόλης διαδρομές.

Θυμίζουμε ότι το Honda e:Ny1 κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα με 204 PS και 310 Nm ροπή, ο οποίος βρίσκεται τοποθετημένος στον εμπρός άξονα. Οι επιδόσεις είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές λαμβάνοντας υπόψη τον χαρακτήρα του μοντέλου, με 0-100 km/h σε 7,6 sec. Σε εναλλασσόμενο ρεύμα AC, με τον On-Board φορτιστή των 11 kW, χρειάζονται περίπου 6 ώρες προκειμένου να φορτίσει από εντελώς άδειο, ενώ σε ταχυφορτιστή DC το ιαπωνικό C-SUV μπορεί να φορτίσει από το 10% έως το 80% μέσα σε περίπου 45 λεπτά. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Honda επέλεξε να μην «τερματίσει» την ταχύτητα φόρτισης, προσφέροντας ισχύ 78 kW σε τερματικό DC, που σίγουρα δεν είναι πολλά. Έτσι όμως προστατεύει την υγεία της μπαταρίας μακροπρόθεσμα και ο ιδιοκτήτης μειώνει στο ελάχιστο τις πιθανότητες να αντιμετωπίσει κάποιο θέμα με την μπαταρία, κίνηση που ταιριάζει 100% με τη φιλοσοφία αξιοπιστίας της Honda.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...