Τεράστια ζημιά για dealer της Kia - Καταστράφηκαν 672 αυτοκίνητα

Περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια είναι ο απολογισμός για τη συγκεκριμένη αντιπροσωπεία, αφού διαλύθηκαν 660 αυτοκίνητά της συν 12 αυτοκίνητα πελατών που είχαν μπει για service.

  • -
  • -

Ο Τυφώνας Helene δυστυχώς άφησε πάρα πολύ έντονα το ίχνος του στις ΗΠΑ, με πάνω από 150 νεκρούς και υλικές ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η βιβλική καταστροφή έγινε αισθητή και από χιλιάδες επιχειρηματίες, που είδαν τους κόπους τους να καταστρέφονται. Μια αντιπροσωπεία της Kia στη Φλόριντα καταμέτρησε 672 οχήματα για ολική καταστροφή, κάτι που σημαίνει ότι κρίθηκαν ασύμφορα επισκευής. Μεταξύ αυτών ήταν και πάρα πολλά ολοκαίνουργια, αχρησιμοποίητα αυτοκίνητα, όπως και περίπου 12 αυτοκίνητα πελατών που είχαν πάει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας για το προγραμματισμένο service.

Ζημιά εκατομμυρίων δολαρίων

Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι το κόστος της ζημιάς από τον τυφώνα Helene κατηγορίας 4 θα φτάσει από 28 έως 30 εκατομμύρια δολάρια. Σε κάποια σημεία της αντιπροσωπείας η στάθμη του νερού πλησίαζε το 1,5 μέτρο, οπότε εύκολα καταλαβαίνουμε ότι πάρα πολλά αυτοκίνητα κυριολεκτικά… κολύμπησαν στα νερά και καταστράφηκαν ολοσχερώς. Από την καταμέτρηση που πραγματοποιήθηκε, περίπου 500 ήταν ολοκαίνουργια Kia και περίπου 160 ήταν μεταχειρισμένα που είχε η αντιπροσωπεία στις εγκαταστάσεις της, κυρίως από ανταλλαγές που είχε δεχτεί από πελάτες της, περιμένοντας να τα πουλήσει.

Δείτε ακόμη: Σοκαριστικό video - Γέφυρα γκρεμίζεται και «καταπίνει» 12 αυτοκίνητα

Ανήκει στον 14ο μεγαλύτερο όμιλο των ΗΠΑ για τον τομέα της αυτοκίνησης, ενώ το κόστος που πρέπει να πληρωθεί για τις απαλλαγές των ασφαλιστικών εταιρειών αγγίζει περίπου τα 3,5 εκατομμύρια δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κεντρικά της Kia ανταποκρίθηκαν πολύ γρήγορα, στέλνοντας περίπου 15 καινούργια αυτοκίνητα προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της αντιπροσωπείας για το πρώτο διάστημα και σύντομα, περίπου 300 με 400 αυτοκίνητα θα βρεθούν και πάλι στις εγκαταστάσεις της, μέχρι να επανέλθει η κανονικότητα στη λειτουργία της. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της αντιπροσωπείας, πολλά αυτοκίνητα πλημμύρησαν, σε κάποια άνοιξαν οι αερόσακοι ενώ μερικά έπιασαν μέχρι και φωτιά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...