Φθηνότερη 2.600 ευρώ η Alfa Romeo Tonale στην Ελλάδα – Δείτε όλες τις τιμές

Το C-SUV με την εντυπωσιακή εμφάνιση γίνεται ακόμα πιο ισχυρός παίκτης στην κατηγορία του, με νέα τιμή και υβριδικά κινητήρια σύνολα ισχύος έως και 280 PS.

  • -
  • -

Με τη μοναδική φινέτσα που της εξασφάλισε η σχεδιαστική πένα του Αλέξανδρου Λιώκη αλλά και το σπορ DNA, η Alfa Romeo Tonale αποτελεί μια από τις πιο ελκυστικές επιλογές στα C-SUV και πλέον είναι πιο προσιτή από ποτέ. Με νέα τιμή που ξεκινάει από τις 36.900 ευρώ για την έκδοση Hybrid 130 HP Sprint, το ιταλικό C-SUV αναζωπυρώνει το ενδιαφέρον του κοινού.

Η έκδοση των 160 ίππων έχει μόλις 1.000 ευρώ υψηλότερη τιμή και ενισχύει ακόμα περισσότερο το value for money στοιχείο, ενώ η τετρακίνητη PHEV Q4 των 280 ίππων κοστίζει 49.635 ευρώ στο επίπεδο εξοπλισμού Sprint και δεν επιβαρύνει με φόρο εκείνον που τη χρησιμοποιεί ως εταιρικό αυτοκίνητο.

1

Ο βασικός εξοπλισμός είναι όπως πάντα πλούσιος αφού μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3” και οθόνη infotainment 10,25” με πλοήγηση, εμπρός-πίσω αισθητήρες στάθμευσης και κάμερα οπισθοπορίας, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη οσφυϊκή υποστήριξη στο κάθισμα του οδηγού, σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό με αισθητήρα ποιότητας αέρα, βάση ασύρματης φόρτισης κινητού, ενεργό cruise control, Apple CarPlay/Android Auto και πεντάλ αλουμινίου. Επιπλέον υπάρχει ένα πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, καθώς και οι υπηρεσίες συνδεσιμότητας Alfa Connect, για απομακρυσμένο έλεγχο συγκεκριμένων λειτουργιών του αυτοκινήτου.

2

Η μοναδική σχεδίαση τονίζεται από το γυαλιστερό μαύρο body kit, τις ζάντες αλουμινίου 18” με διαμαντέ φινίρισμα και τους ενεργούς 3+3 Full LED Matrix προβολείς. Παράλληλα υπογράφουν την ταυτότητα της Tonale, όπως ακριβώς και τα πίσω φώτα που επίσης είναι σχεδιασμένα σε μοτίβο «3+3».

Το υβριδικό σύστημα των εκδόσεων με 130 και 160 ίππων περιλαμβάνει κινητήρα βενζίνης και 48V ηλεκτρικό κύκλωμα με ηλεκτροκινητήρα 20 ίππων, ο οποίος είναι τοποθετημένος στο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό δίνει δυνατότητα για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση υπό χαμηλές απαιτήσεις φορτίου, κάτι που μειώνει την κατανάλωση βενζίνης. Στην έκδοση των 160 ίππων μάλιστα, την κορυφαία τεχνολογία ολοκληρώνει το τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας (VGT).

3

Περνώντας στην κορυφαία Tonale Plug-in Hybrid Q4, να πούμε ότι ένας τούρμπο κινητήρας βενζίνης με ισχύ 180 ίππους κινεί τους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων, ενώ ένας ηλεκτροκινητήρας 122 ίππων τους πίσω. Εξασφαλίζοντας μέγιστη συνδυαστική ισχύ 280 ίππων και 0-100 km/h σε μόλις 6,2”, το υβριδικό σύστημα συνδυάζει τα δυναμικά χαρακτηριστικά με αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως 69 km σε μικτή χρήση και έως 82 km σε αστικό πεδίο.

Δείτε ακόμη: Lancia Ypsilon HF: Η ισχυρότερη Lancia μαζικής παραγωγής - Πότε έρχεται Ελλάδα

Να σημειωθεί ότι στις Tonale τεχνολογίας Plug-in Hybrid η μπαταρία υψηλής τάσης καλύπτεται από 8ετή εγγύηση, ενώ όλες οι εκδόσεις έχουν 4ετή κάλυψη για τα μηχανικά μέρη, ίσης διάρκειας οδική βοήθεια, καθώς και το ψηφιακό πιστοποιητικό NFT (Non-Fungible Token) που καταγράφει αδιάβλητα το ιστορικό χρήσης και συντήρησης του αυτοκινήτου, θωρακίζοντας την μεταπωλητική αξία του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...