To SUV των 286 ίππων που καίει 3,12 ευρώ στα 100 km ήρθε στην Ελλάδα – Η τιμή του

Μόλις ήρθε στη χώρα μας, με σπορ DNA και εντυπωσιακή εμφάνιση για να συνδυάσει τις επιδόσεις με την οικονομία και την πρακτικότητα.

  • -
  • -

Το όνομα CUPRA αποτελούσε πάντα μέρος των πιο σπορ δημιουργιών της Seat, κάνοντας το συνώνυμο της οδηγικής απόλαυσης. Η ανεξαρτητοποίηση της ως ξεχωριστό brand άνοιξε ουσιαστικά τον δρόμο για εξέλιξη ακόμη περισσότερο μοντέλων που θα φέρουν το σήμα της, ενώ πλέον όλα της τα οχήματα χτίζονται από το μηδέν με γνώμονα την οδηγική ευχαρίστηση χωρίς συμβιβασμούς.

1

Το μοντέλο που έχουμε επιλέξει για σήμερα αποτελεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV της γκάμας της, το οποίο μάλιστα πλέον διατίθεται στη χώρα μας σε δύο εκδόσεις. Η πρώτη με την οποία θα ασχοληθούμε και παρακάτω ονομάζεται Tavascan Endurance και είναι πισωκίνητη με 286 ίππους και ροπή 545 Nm. Η δεύτερη έκδοση ονομάζεται Tavascan VZ και χάρη στη χρήση ακόμη ενός ηλεκτροκινητήρα προσφέρει 340 ίππους και 545 Nm. Και οι δύο χρησιμοποιούν μπαταρία με ωφέλιμη χωρητικότητα 77 kWh.

2

Επιστρέφοντας τώρα στη βασική έκδοση, να πούμε ότι ολοκληρώνει το 0-100 km/h σε 6,8 sec, ενώ η τελική είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 180 km/h. Ταυτόχρονα η μπαταρία των 77 kWh χαρίζει αυτονομία που αγγίζει τα 569 km.

Όσον αφορά το κόστος χρήσης τώρα, να πούμε πως το πιο σημαντικό πλεονέκτημα των ηλεκτρικών μοντέλων σήμερα είναι ότι… αδιαφορούν για τις ολοένα και αυξανόμενες τιμές των υγρών καυσίμων. Το CUPRA Tavascan για παράδειγμα, ακόμη και με 286 ίππους να το κινούν και τη μπαταρία των 77 kWh χρειάζεται μόλις 15,6 kWh για να καλύψει 100 km, άρα με μια μέση τιμή κιλοβατώρας στα 0,20 , κοστίζει μόλις 3,12 ευρώ! Με αυτόν τον τρόπο στοιχίζει ελάχιστα στην καθημερινότητα και ο ιδιοκτήτης δεν έχει να σκέφτεται ότι ξοδεύει μια… περιουσία για την κίνηση του αυτοκινήτου του.

3

Ακόμη και την κορυφαία έκδοση των 340 ίππων να λάβουμε υπόψιν μας, με τη μέση κατανάλωση να βρίσκεται στις 16,6 kWh/100km, το κόστος για κάθε 100 km που διανύει είναι μόλις 3,32 ευρώ. Κι αυτό όταν το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 5,6 sec!

Το κόστος τώρα για SUV με τις σπορ καταβολές ξεκινά από τις 39.990 € μετά και από την εφαρμογή της Κρατικής Επιδότησης για τη βασική έκδοση Endurance. Η κορυφαία VZ των 340 ίππων ξεκινά από τις 51.990 €. Για να μάθετε περισσότερα για το μοντέλο πατήστε εδώ ώστε να διαβάσετε την πρώτη μας οδηγική εμπειρία μαζί του στους δρόμους της Βαρκελώνης. Τέλος κάνοντας κλικ εδώ θα δείτε όλη τη γκάμα μαζί με αναλυτικά στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...