Citroen C3 Aircross: Πού κατασκευάζεται το νέο SUV; Δεν είναι στη Γαλλία

Η νέα γενιά του compact SUV της Citroen έχει εντελώς νέα εμφάνιση, επταθέσιο εσωτερικό, Hybrid αλλά και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Σε ποιο εργοστάσιο κατασκευάζεται;

  • -
  • -

Με το Citroen C3 Aircross, η μάρκα κατάφερε να μπει με απόλυτη επιτυχία στην κατηγορία των B-SUV και μάλιστα, να ορίσει τα δεδομένα σε διάφορους τομείς, όπως η άνεση και η ευρυχωρία. Πλέον έχει φτάσει η στιγμή για να δούμε το νέο μοντέλο, το οποίο ενσωματώνει μια σαφώς πιο προχωρημένη αισθητική και περισσότερη τεχνολογία, χωρίς όμως να εγκαταλείπει τα value for money χαρακτηριστικά του καθώς στη χώρα μας, έχει τιμή εκκίνησης από 18.900 ευρώ, νούμερο που θα προβληματίσει έντονα τον ανταγωνισμό και θα δώσει λύση σε οικογένειες που αναζητούν ένα ασφαλές αυτοκίνητο, χωρίς να στοιχίζει μια περιουσία.

Σε ποια χώρα κατασκευάζεται;

Η παραγωγή του νέου Citroen C3 Aircross θα γίνεται στην Ευρώπη, στο εργοστάσιο του ομίλου Stellantis στο Trnava της Σλοβακίας. Η κορυφαία τεχνολογία συναρμολόγησης και τα αυστηρά πρότυπα της εταιρείας δίνουν την απαραίτητη εγγύηση σχετικά με τη συνολική ποιότητα του οχήματος, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι τόσο το προηγούμενο Citroen C3, όσο και άλλα πολύ γνωστά και επιτυχημένα μοντέλα «γεννήθηκαν» στη συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής, όπως το Peugeot 208. Η λειτουργία του ξεκίνησε πριν από περίπου 20 χρόνια και το πρώτο αυτοκίνητο που φτιάχτηκε εκεί ήταν το Peugeot 207, από το 2006 έως το 2012.

Δείτε ακόμη: Στην Ελλάδα το νέο Citroen C3 Aircross - Οι τιμές του

Θυμίζουμε ότι το Citroen C3 Aircross θα διατίθεται με δύο κινητήρες. Ο πρώτος θα είναι κλασικός turbo βενζινοκινητήρας 1.2 lt με 100 ίππους και χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, με εκπομπές ρύπων 137 gr CO2/km. Ο δεύτερος θα είναι υβριδικός επίσης turbo στα 1.2 lt. με 136 ίππους, αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων και εκπομπές ρύπων στα 121 gr CO2/km, επίδοση που του δίνει απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας και ελεύθερη είσοδο στον Δακτύλιο της Αθήνας. Τέλος, τα επίπεδα εξοπλισμού θα είναι τρία: το YOU! με τιμή εκκίνησης τις 18.900 ευρώ, το Plus με τιμή εκκίνησης τις 21.500 ευρώ και το MAX με τιμή εκκίνησης τις 27.000 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...