Η Porsche που έκανε 0-100 km/h σε κάτω από 2 sec - Έχει 1.108 PS

Οι μετρήσεις έγιναν σε πραγματικές συνθήκες, ενώ το γερμανικό μοντέλο κατάφερε να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό του στη συγκεκριμένη διαδικασία.

  • -
  • -

Με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να πολλαπλασιάζονται, η αυτοκίνηση αλλάζει πρόσωπο σε πάρα πολλούς τομείς. Ένας από αυτούς είναι και οι επιδόσεις. Τα σημερινά ηλεκτρικά μοντέλα μπορούν να προσφέρουν επιτάχυνση που ξεπερνά ακόμη και παραδοσιακά hypercars, χάρη στη μεγάλη, άμεσα παρεχόμενη ισχύ των ηλεκτροκινητήρων. Η νέα Porsche Taycan Turbo GT είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Στις μετρήσεις του αμερικανικού Car and Driver, έγινε το μοντέλο με την καλύτερη επίδοση στα 0-60 μίλια ανά ώρα ή αλλιώς, τα 0-96 km/h, για να είμαστε απολύτως ακριβείς. Και ο χρόνος ήταν κάτω από τα 2 δευτερόλεπτα.

Κέρδισε Tesla και Lucid

Με ενεργοποιημένο το Launch Control, η Porsche Taycan Turbo GT αποδίδει 1.033 PS, με peak στους 1.108 PSγια έως και δύο δευτερόλεπτα. Όπως φάνηκε, είναι αρκετά, καθώς επιτάχυνε στα 96 km/h μέσα σε 1,898 sec. Πρόκειται για τον ταχύτερο χρόνο που έχει μετρήσει ποτέ το αμερικάνικο περιοδικό, δείχνοντας τι μπορούν να κάνουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με την απίστευτη ισχύ τους. Μέχρι στιγμής ούτε το Tesla Model S Plaid, ούτε το Lucid Air Sapphire έχουν καταφέρει να σπάσουν το φράγμα των 2 sec για τη συγκεκριμένη μέτρηση. Ωστόσο, τα δύο αυτά μοντέλα «παίρνουν κεφάλι» από την Taycan στις μεγαλύτερες ταχύτητες.

Δείτε ακόμη: Η τιμή της Porsche Taycan Turbo GT των 1.108 PS στην Ελλάδα

Το γερμανικό sport sedan κάλυψε το 400άρι μέσα σε μόλις 9,3 δευτερόλεπτα, με ταχύτητα εξόδου στα 241 km/h. Ίδιο χρόνο έκανε και το Lucid, ενώ το Tesla ήταν 0,1 sec πιο αργό. Από εκεί και πάνω όμως τα δύο αμερικάνικα μοντέλα δείχνουν να είναι λίγο ταχύτερα. Χαρακτηριστικό είναι ότι περίπου μέχρι τα 260 km/h (257 km/h για την ακρίβεια) το Plaid είναι 0,2 sec ταχύτερο από την Taycan και το Lucid, 0,7  sec ταχύτερο. Χρειάζεται όμως πολύς ανοικτός δρόμος (και βέβαια απουσία ορίων ταχύτητας) προκειμένου τα δύο αυτοκίνητα να προσπεράσουν την Taycan.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...