Renault: Νέο Coupe SUV με υδρογόνο - Θα έχει αυτονομία 1.000 km

Με ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο μήκους 4,8 m, η Renault αποκαλύπτει τα πλάνα της προκειμένου να εισχωρήσει στον κόσμο των αυτοκινήτων υδρογόνου.

  • -
  • -

Αυτή τη στιγμή η ηλεκτροκίνηση δείχνει να είναι προτεραιότητα των κατασκευαστών, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εξελίσσουν και διαφορετικές τεχνολογίες. Τα αυτοκίνητα υδρογόνου, για πολλούς είναι το μέλλον, με το νέο Renault Embleme να δείχνει μια πολύ καλή ιδέα και μάλιστα, άκρως ρεαλιστική. Συγκεκριμένα, η γαλλική μάρκα δεν θα φτιάξει «κλασικό» μοντέλο υδρογόνου όπως είναι το Toyota Mirai, το Hyundai Nexo ή το Honda Clarity. To Embleme θα έχει ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με μια μπαταρία NMC (νικελίου-μαγνησίου-κοβαλτίου) και θα χρησιμοποιεί τις κυψέλες καυσίμου ως range extender.

Τέλος το άγχος της αυτονομίας

Με γεμάτη την μπαταρία και τη δεξαμενή του υδρογόνου, το Renault Embleme θα μπορεί να καλύψει περίπου 1.000 km μέχρι να χρειαστεί ξανά ανεφοδιασμό. Και όταν έρθει αυτή η στιγμή, περίπου 5 λεπτά θα είναι αρκετά προκειμένου να γεμίσει το ρεζερβουάρ υδρογόνου των 2,8 kg. Η γαλλική μάρκα λέει ότι σε ένα ταξίδι από το Παρίσι στη Μασσαλία (περίπου 780 km) κάπου στο 75% του ρεύματος που θα χρησιμοποιηθεί θα προέρχεται από το υδρογόνο. Για την ώρα το Renault Embleme είναι μόνο ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο. Δεν πρόκειται για μοντέλο παραγωγής. Η φίρμα σχεδιάζει να το βγάλει στην αγορά περίπου το 2030.

Όμως οι προδιαγραφές του είναι τουλάχιστον εντυπωσιακές. Το αμάξωμα των 4,8 μέτρων κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 220 ίππων, τοποθετημένο στον πίσω άξονα. Το συνολικό βάρος του είναι 1.750 kg, ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό νούμερο για τη σημερινή εποχή. Και ποιο είναι το όφελος από όλα τα παραπάνω; Ότι οι υπολογισμοί, δείχνουν πως το ανθρακικό αποτύπωμα ενός Embleme θα είναι περίπου 90% χαμηλότερο από ότι σε ένα βενζινοκίνητο Renault Captur… Για ολόκληρο τον κύκλο ζωής του, η μάρκα υπολογίζει πως ένα Captur επιβαρύνει με 49 τόνους CO2 ενώ το νούμερο για το Embleme, είναι μόλις 5 τόνοι.    

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...