Το πιο όμορφο γυμνό αυτοκίνητο... με τιμή 4,1 εκατ. δολάρια [video]

Θα την αποκτήσουν ελάχιστοι, όμως όλοι έχουμε δικαίωμα σε λίγο οφθαλμόλουτρο! Απολαύστε την Bugatti Tourbillon, όπως δεν την έχετε ξαναδεί ποτέ.

  • -
  • -

Τα νέα δεδομένα στην αυτοκίνηση δεν επέτρεψε στην Bugatti να χρησιμοποιήσει την ίδια πλατφόρμα στη νέα Tourbillon. Η «βάση» της Veyron, αλλά και της Chiron πέρασε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και χρειάστηκε μια νέα, προκειμένου να υποστηριχθεί η υβριδική διάσταση του μοντέλου, όπως και ο μακρύτερος κινητήρας βενζίνης V16 συγκριτικά με τον W16 των προηγούμενων. Οι σχεδιαστές θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί προκειμένου να τα χωρέσουν όλα, δίχως να αυξηθούν πολύ οι διαστάσεις. Και το αποτέλεσμα; Μόλις 2,5 cm (περίπου) μεγαλύτερο μεταξόνιο και ακόμη χαμηλότερο ύψος οροφής.

Γυμνή θέα

Η Bugatti έφτιαξε ένα video στο οποίο παρουσιάζονται αρκετές λεπτομέρειες σχετικά με το νέο της μοντέλο. Φρόντισε όμως να δείξει και αρκετά πλάνα του εντελώς… γυμνό! Το αμάξωμα από συνθετικά υλικά, με εκτενή χρήση ανθρακονημάτων, είναι άκρως εντυπωσιακό όταν το βλέπεις χωρίς τα υπόλοιπα πάνελ του αυτοκινήτου, που δίνουν και την τελική εικόνα. Λείπουν πόρτες, φτερά, καπό, κάλυμμα κινητήρα, τα πάντα! Η προσοχή στη λεπτομέρεια ήταν απαραίτητη, τόσο για την μηχανική αρτιότητα της κατασκευής, όσο και για το χωροταξικό ζήτημα. Θυμηθείτε ότι πρέπει να χωρέσει ένας V16 turbo κινητήρας, μπαταρίες, ηλεκτροκινητήρες, οκτώ ψυγεία και πολλά ακόμη!

Η νέα Bugatti Tourbillon αποδίδει συνολικά 1.800 PS και 3.000 Nm ροπή, νούμερα που μοιάζουν πραγματικά ασύλληπτα. Είναι τεχνολογίας Plug-In Hybrid, με ηλεκτρική αρχιτεκτονική στα 800V και μια πολύ μεγάλη (για PHEV) μπαταρία των 24,8 kWh. Η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία είναι στα 60 km και η φόρτιση από το 0% έως το 80% διαρκεί μόλις 12 λεπτά! Τα πιο εντυπωσιακά νούμερα όμως είναι οι επιδόσεις. Με 0-100 km/h σε 2 sec, 0-200 km/h σε λιγότερα από 5 sec, 0-300 km/h σε κάτω από 10 sec και τελική ταχύτητα 445 km/h, λίγα αυτοκίνητα μπορούν να σταθούν δίπλα σε μια επιτάχυνση από στάση…

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...