Στο πλευρό των Κινέζων η Volkswagen – Υπό έναν όρο

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, η Volkswagen, είναι ενάντια στους κινεζικούς δασμούς, υπό έναν όρο…

  • -
  • -

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, Oliver Blume, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά πριν επιβάλλει και με το νόμο τους νέους υψηλούς δασμούς στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πρότεινε μάλιστα μια λύση, που ίσως αποδειχθεί και σωτήρια, για όλες τις εμπλεκόμενες μεριές…

Φτιάξτε εργοστάσια στην Ευρώπη

«Αντί να τιμωρήσουμε τους Κινέζους κατασκευαστές με επιπλέον δασμούς στα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα θα μπορούσαμε να τους δώσουμε το κίνητρο να επενδύσουν στην Ευρώπη. Κατασκευάζοντας εργοστάσια και δημιουργώντας πολλές νέες θέσεις εργασίας στην ήπειρό μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας της VW σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κυριακάτικη εφημερίδα Bild.

Προ ημερών η ΕΕ, ουσιαστικά επικύρωσε τους δασμούς έως και 45% στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που επιθυμούν να πατήσουν τους τροχούς τους επί ευρωπαϊκού εδάφους, μια απόφαση, που άφησε πολλά κράτη μέλη της ΕΕ διχασμένα καθώς πολλοί κατασκευαστές, κυρίως από Γερμανία μεριά, δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο προβλέποντας πως η εμπορική διαμάχη με το Πεκίνο μόνο ζημιωμένους θα βγάλει στο τέλος της ημέρας τους Ευρωπαίους. Όπως έχουν πάντως μέχρι στιγμής τα δεδομένα, οι νέοι δασμοί θα επιβληθούν από τον επόμενο μήνα και θα έχουν διάρκεια πέντε έτη.

Δείτε ακόμη: Η Αστυνομία που απέκτησε 50 Volkswagen Golf GTI

Ο Oliver Blume, τόνισε στη συνέντευξη του ότι πλέον ο κίνδυνος για αντίποινα από την Κίνα είναι δεδομένος, γεγονός που θα βλάψει περαιτέρω τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες συν τοις άλλοις, βλέπουν μήνα με το μήνα τα μερίδια τους να συρρικνώνονται περαιτέρω στην μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον κόσμο, την κινεζική.

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...