Ελλάδα: Ο νέος δρόμος με τις δίδυμες σήραγγες - Θα συνδέει 4 μεγάλους αυτοκινητόδρομους

Οι δίδυμες σήραγγες που θα κατασκευαστούν στο «κέντρο» της χώρας θα συνδέσουν 4 μεγάλους αυτοκινητόδρομους!

  • -
  • -

Εν τέλει, το οδικό έργο Μπράλος-Άμφισα, για λόγους οδικής ασφάλειας και ανθεκτικότητας των υποδομών, αλλάζει τα πλάνα του. Η αρχική μελέτη που προέβλεπε μια σήραγγα διπλής κατεύθυνσης τροποποιείται και στη θέση της θα κατασκευαστούν δύο σήραγγες, μια για κάθε κατεύθυνση κυκλοφορίας.

Δίδυμες σήραγγες μήκους 2,2 km

Το μήκος της δίδυμης σήραγγας θα είναι 2.200 μέτρα και θα αποτελεί το μεγαλύτερο τεχνικό έργο για το Μπράλος-Άμφισσα. «Ο Διαγώνιος Οδικός Άξονας Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο συνιστά τμήμα του διεθνούς οδικού δικτύου Ε65. Αποτελεί τον συνδετήριο άξονα μεταξύ των αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ και Ιονίας Οδού, αλλά και σύνδεσης Ιονίου και Αιγαίου Πελάγους», σημείωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Στο αντικείμενο της σύμβασης του συγκεκριμένου έργου, μήκους 24 km, περιλαμβάνεται η κατασκευή μεγάλων τεχνικών έργων, όπως είναι η κατασκευή δύο (2) σηράγγων συνολικού μήκους περίπου 4,7 km, επτά (7) γεφυρών συνολικού μήκους άνω του 1 km, έξι (6) ισόπεδων κόμβων, ανισόπεδων και υπόγειων διαβάσεων, καθώς και ενός δικτύου δευτερευουσών οδών για τη σύνδεση με το λοιπό υφιστάμενο οδικό δίκτυο.

Το έργο αποτελεί το δυσκολότερο τμήμα του διαγώνιου άξονα Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο. Κατασκευάζεται ως δρόμος ταχείας κυκλοφορίας και θα συνδέει 4 μεγάλους αυτοκινητόδρομους: την Ιόνια Οδό, την Ολυμπία Οδό, τον αυτοκινητόδρομο Αθήνας-Θεσσαλονίκης και τον Ε65. Η συμβατική ημερομηνία περαίωσης του έργου είναι η 15η Αυγούστου 2027.

Δείτε ακόμη: Ο «Μπλε διάδρομος» που φέρνει Αλβανία και Ελλάδα πιο κοντά

Με την ολοκλήρωση του θα ενώσει οδικά την ανατολική με την δυτική Ελλάδα και τα δύο σημαντικά περιφερειακά λιμάνια της Πάτρας και του Βόλου. Θεωρείται πως με την λειτουργία του θα δώσει σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες στις περιοχές της Φθιώτιδας, της Φωκίδας και της Αιτωλοακαρνανίας καθώς θα συνδέει και τις βιομηχανικές περιοχές.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...