Τα 10 πιο ακριβά αυτοκίνητα στον κόσμο - Δεν υπάρχει καμία Ferrari

Εάν η περιουσία είναι μεγάλη και κάποιος ψάχνει ένα τετράτροχο να την ξοδέψει, οι επιλογές εκατομμυρίων είναι αμέτρητες και περιλαμβάνουν όλα τα γούστα. Εσύ ποιο διαλέγεις;

  • -
  • -

Είναι λογικό να έχεις συνηθίσει πλέον να γράφουμε συνέχεια για τις φθηνότερες επιλογές που υπάρχουν σε κάθε λογής κατηγορία. Πώς να μην το κάνουμε άλλωστε, αφού αυτά είναι τα αυτοκίνητα που ανταποκρίνονται ρεαλιστικά στην οικονομική κατάσταση των περισσότερων από εμάς.

Έτσι για αλλαγή όμως, μία στο τόσο θέλουμε να ρίχνουμε μια ματιά και στην αντίπερα όχθη. Σε αυτή που τρώνε με χρυσά κουτάλια και η βρύση της κουζίνας τρέχει καλό κρασί αντί για νερό. Εκεί που αντιμετωπίζουν τα αυτοκίνητα εκατομμυρίων σαν ένα ακόμη μέσο για τα ψώνια της ημέρας. Τι επιλογές έχουν λοιπόν όσοι ψάχνουν για κάτι τέτοιο;

Πάμε να δούμε τα 10 ακριβότερα νέα τετράτροχα που μπορούμε να βρούμε αυτή τη στιγμή στον πλανήτη γη. Όπως θα παρατηρήσετε, στην πρώτη δεκάδα δεν υπάρχει καμία Ferrari. Οξύμωρο όταν μιλάμε για τα ακριβότερα αυτοκίνητα του κόσμου, μιας και έχουμε συνηθίσει τις πρώτες θέσεις σε τέτοιες λίστες να τις κοσμούν δημιουργήματα που έχουν περάσει τις πύλες στο εργοστάσιο του Μαρανέλο. Η διαφορά είναι ότι όλα αυτά τα μοντέλα (συνήθως αγωνιστικά), είναι κλασικά αυτοκίνητα από τις δεκαετίες του ’50 και του ’60. Εμείς παρακάτω θα δούμε τα πιο «τσιμπημένα» νέα μοντέλα που κατασκευάζονται σήμερα. Αν πάλι θέλετε μία αντίστοιχη λίστα που να αποτελείται μόνο από τις ακριβότερες Ferrari, τότε πατήστε εδώ.

10. Pagani Huayra – 5,4 εκατομμύρια δολάρια

1

Βασισμένη στην Huayra, η έκδοση Imola κινείται από έναν twin-turbo V12 6 λίτρων από την AMG, ο οποίος παράγει 838 ίππους. Το βάρος της είναι μόλις 1.259 κιλά. Οι διάφορες εισαγωγές βοηθούν στη ψύξη και τροφοδοτούν τον «διψασμένο» κινητήρα, προωθώντας το αυτοκίνητο σε μια ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική της τάξης των 350 km/h. Η Pagani δηλώνει ότι η coupe κοστίζει 5,4 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η Roadster έκδοση είναι ακόμα πιο ακριβή στα 6 εκατομμύρια δολάρια.

9. Red Bull RB17 – 6,2 εκατομμύρια δολάρια

2

Η (πρώην) ιδιοφυΐα της Red Bull, ο Adrian Newey, ήθελε από πάντα να σχεδιάσει το δικό του αυτοκίνητο δρόμου. Η RB17 αποτελεί αυτό ακριβώς. Έκανε το ντεμπούτο της πριν λίγο καιρό και διαθέτει έναν ατμοσφαιρικό V10 4,5 λίτρων με ηλεκτρική υποβοήθηση, ο οποίος αποδίδει 1.200 ίππους και φτάνει τις 15.000 σ.α.λ! Η Red Bull θα κατασκευάσει μόνο 50 αντίτυπα, και όλα έχουν ήδη αγοραστεί. Το καθένα κόστισε περίπου 6,2 εκατομμύρια δολάρια.

Δείτε ακόμη: Επίσημο: Η σημαντικότερη μεταγραφή στην F1 - Ο Newey στην Aston Martin

8. Pagani Codalunga – 7,4 εκατομμύρια δολάρια

3

Το επόμενο αυτοκίνητο αποτελεί ένα από τα πολλά «one-offs» της Pagani, το οποίο μάλιστα οδηγήσαμε στο τελευταίο τεύχος του GOCAR Magazine. Εμπνευσμένη από την ιταλική αμαξοποιία της δεκαετίας του 1960, φέρει ένα εντυπωσιακό εξωτερικό και εσωτερικό με αισθητική steampunk. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας twin-turbo V12 6 λίτρων που παράγει 829 ίππους, συνδυασμένος με ένα 7τάχυτο κιβώτιο. Το κόστος για αυτήν την Pagani, από την οποία υπάρχουν μόνο πέντε αντίτυπα, είναι 7,4 εκατομμύρια δολάρια.

7. Mercedes-Maybach Exelero – 8 εκατομμύρια δολάρια

4

Η Mercedes-Benz Maybach Exelero αποτελεί ένα μοναδικό αυτοκίνητο, όπως και άλλα μέλη της λίστας. Παραγγέλθηκε από τη Fulda, μια γερμανική θυγατρική της Goodyear, για να δοκιμάσει τα νέα της ελαστικά και έκανε το ντεμπούτο της το 2004. Η Mercedes κατασκεύασε την Exelero πάνω στο σασί μίας Maybach και την εξόπλισε με τον ίδιο twin-turbo V12 που παράγει 690 ίππους. Η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 350 km/h, και με τιμή προσαρμοσμένη στον πληθωρισμό, η Exelero θα κόστιζε πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια στις μέρες μας.

6. Bugatti Centodieci – 9 εκατομμύρια δολάρια

5

Η Bugatti παρουσίασε την Centodieci στην περσινή Εβδομάδα Αυτοκινήτου του Pebble Beach, αποκαλύπτοντας στον κόσμο ένα ακόμα εξαιρετικά σπάνιο και πανάκριβο μοντέλο. Περιορισμένη σε μόλις 10 μονάδες (dieci), αποτελεί έναν σύγχρονο φόρο τιμής στο Bugatti EB110. Ταυτόχρονα, είναι αφιερωμένη στον εορτασμό των 110 ετών από την ίδρυση της μάρκας. Οι μοναδικές της σχεδιαστικές γραμμές μπορεί να μην ενθουσιάσουν τους πάντες, αλλά δεν θα χρειάζεται κιόλας αφού δύσκολο να την πετύχει κανείς στο δρόμο. Με τιμή λίγο κάτω από 9 εκατομμύρια δολάρια, η Centodieci είναι ένα από τα πιο σπάνια αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί.

5. Bugatti Chiron Profilée – 10,8 εκατομμύρια δολάρια

6

Ενώ μπορεί να μην φαίνεται πολύ διαφορετική από μια κανονική Chiron, η Profilée είναι κυριολεκτικά η μοναδική του είδος της. Η γαλλική μάρκα την κατασκεύασε αρχικά ως δοκιμή για μια περιορισμένη σειρά μοντέλων Profilée, αλλά αυτή η Chiron κατέληξε να είναι το μοναδικό της αντίτυπο. Διαθέτει τον ίδιο W16 με τα 4 τούρμπο και τους 1.476 ίππους, που βρίσκεται σε όλη τη σειρά Chiron, αλλά η Profilée έχει μοναδικό αμάξωμα και προσαρμοσμένη αεροτομή που την ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες.

4. Rolls-Royce Sweptail – 12,8 εκατομμύρια δολάρια

7

Η Rolls-Royce, όπως αναμενόταν, καταλαμβάνει δύο από τις τρεις πρώτες θέσεις αυτής της λίστας, με την εντυπωσιακή Sweptail του 2017 να βρίσκεται στην τρίτη θέση για τη μάρκα και στην τέταρτη της λίστας. Με τιμή 13 εκατομμύρια δολάρια, ήταν, όταν κυκλοφόρησε, το ακριβότερο νέο αυτοκίνητο στον κόσμο. Παρότι από τότε έχει ξεπεραστεί σε τιμή, το πολυτελές αυτοκίνητο των 453 ίππων παραμένει καθηλωτικό.

3. Bugatti La Voiture Noire – 13,4 εκατομμύρια δολάρια

8

Με τιμή 13,4 εκατομμύρια δολάρια, η μοναδική Bugatti La Voiture Noire είναι επίσημα η πιο ακριβή νέα Bugatti που κατασκευάστηκε ποτέ. Και δικαιολογημένα. Μια σύγχρονη ερμηνεία της προσωπικής Type 57 SC Atlantic του Jean Bugatti, η La Voiture Noire χρησιμοποιεί τον ίδιο W16 8 λίτρων με τους 1.479 ίππους όπως η Chiron. Διαθέτει 6 εξατμίσεις, νέους τροχούς, μια επιθετική νέα μπροστινή όψη, και ένα τεράστιο φωτεινό σήμα στο πίσω μέρος που σχηματίζει το όνομα της μάρκας. Φυσικά, αυτή η μοναδική Bugatti έχει ήδη βρει τον ιδιοκτήτη της.

2. Rolls-Royce Boat Tail – 28,0 εκατομμύρια δολάρια (εκτιμώμενη)

9

Η Rolls-Royce επέστρεψε στον τομέα των ειδικών κατασκευών με την εκπληκτική νέα Boat Tail. Διάδοχος της εντυπωσιακής Sweptail του 2017, η Boat Tail διαθέτει ένα μοναδικό δίχρωμο αμάξωμα, προσαρμοσμένες πολυτελείς λεπτομέρειες στο εσωτερικό, ακόμα και μια «σουίτα φιλοξενίας» με ψυγείο για σαμπάνια και ενσωματωμένη ομπρέλα για τον ήλιο. Αν και η Rolls-Royce δεν ανακοινώνει επίσημα τις τιμές για μοναδικά μοντέλα σαν αυτό, φημολογείται ότι η Boat Tail κόστισε περίπου 28 εκατομμύρια δολάρια.

1. Rolls-Royce La Rose Noire Droptail – 30 εκατομμύρια δολάρια (εκτιμώμενη)

10

Και όπως είναι λογικό, μόνο μία Rolls-Royce μπορεί να ξεπεράσει την Boat Tail. Η πολυτελής μάρκα κυκλοφόρησε ένα ακόμα εξαιρετικά ακριβό μοντέλο, την La Rose Noire Droptail. Έκανε το ντεμπούτο της στην Monterey Car Week ως το πρώτο από τα τέσσερα μοναδικά Rolls-Royce Droptail που κατασκευάστηκαν—με το Amethyst να ακολουθεί σύντομα μετά. Διαθέτει μια λαμπερή εξωτερική απόχρωση που ονομάζεται True Love. Η Rolls-Royce όπως είπαμε και παραπάνω σπάνια αποκαλύπτει επίσημες τιμές για αυτά τα ειδικά μοντέλα, αλλά με εκτιμώμενο κόστος 30 εκατομμύρια δολάρια (ορισμένες αναφορές το τοποθετούν ακόμη και στα 35 εκατομμύρια), η νέα Droptail είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...