Πρατήριο έβαλε 63 λτ. βενζίνης σε Mercedes με ντεπόζιτο 54 λτ. – Βγήκε λάδι ο βενζινάς!

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε πρατήριο στην Ελλάδα. Ο ιδιοκτήτης μιας Mercedes κατήγγειλε πως τον έκλεψαν, αλλά στον έλεγχο δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση.

  • -
  • -

Αυτό που συμβαίνει με ορισμένα πρατήρια υγρών καυσίμων στη χώρα μας ξεπερνά κάθε όριο. Καθημερινά, διαδραματίζεται και κάτι διαφορετικό, με θύματα πάντοτε τους καταναλωτές. Το τελευταίο περιστατικό αφορά τον οδηγό μιας Mercedes A-Class.

Όπως κατήγγειλε ο άνθρωπος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ANT1, πήγε να βάλει βενζίνη σε ένα πρατήριο. Ο άνθρωπος ζήτησε από τον υπάλληλο να γεμίσει το ντεπόζιτο, αλλά όταν αντίκρισε την απόδειξη δεν πίστευε αυτό που έβλεπε.

Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, τον χρέωσαν για 63,30 λίτρα βενζίνης, ενώ σύμφωνα με το βιβλιαράκι του κατασκευαστή, η χωρητικότητα του ντεπόζιτου ανέρχεται στα 54 λτ. Επιπλέον, μέσα στο ρεζερβουάρ υπήρχε καύσιμο και το λαμπάκι δεν είχε ανάψει, οπότε υπήρχαν τουλάχιστον άλλα 5-6 lt.

Στην απόδειξη φαίνεται ξεκάθαρα πόσα λίτρα έγραψε το μηχάνημα της αντλίας και τι τον χρέωσαν.

pratirio

Ο οδηγός αφού ενημέρωσε τον υπάλληλο, στη συνέχεια ειδοποίησε την Αστυνομία. Τα όργανα της Τάξης κατέγραψαν το γεγονός και έπειτα, ο καταναλωτής επικοινώνησε με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου στον αριθμό 1520, παραθέτοντας όλα τα στοιχεία.

Έκαναν έλεγχο αλλά δεν βρήκαν παράβαση

Από το τμήμα καταγγελιών του γνωστοποίησαν πως θα πραγματοποιηθεί έλεγχος και θα ενημερωθεί. Πράγματι, 2 εβδομάδες αργότερα ο άνθρωπος έλαβε κλήση από την αρμόδια υπηρεσία. Μόνο που αυτό που άκουσε τον εξέπληξε.

Οι ελεγκτές δεν εντόπισαν καμία παράβαση κατά τον έλεγχο όπως του ανέφεραν. Φυσικά, ο άνθρωπος επιχείρησε να τους πείσει πως κάτι τέτοιο δεν έχει λογική, αφού 63 λίτρα βενζίνης δεν γίνεται να χωρέσουν στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του, εκτός και αν το καύσιμο χυθεί έξω.

Η απάντηση που πήρε από τον ελεγκτή είναι πως στις ημέρες που μεσολάβησαν από την καταγγελία έως τον έλεγχο, θα μπορούσε ο παραβάτης να έχει επέμβει στην αντλία και να την έχει επαναφέρει στη σωστή λειτουργία. Με απλά λόγια, δεν μπορεί να αποδείξει πως τον έκλεψαν.

Δείτε τι είπε ο άνθρωπος από το 1:53.30 και μετά

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...