Τι τιμή έχει το Yangwang U8; Θα έρθει στην Ελλάδα;

Το Yangwang U8, το μεγάλο και υπερπολυτελές SUV που μπαίνει στο νερό έχει εντυπωσιάσει το παγκόσμιο κοινό. Πόσο κοστίζει όμως και τι ισχύει με την Ελλάδα;

  • -
  • -

Το Yangwang U8 είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν αυτήν τη στιγμή σε όλον τον κόσμο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δύο κοινές απορίες. Η μία αφορά την τιμή του και η άλλη αν θα το δούμε κάποια στιγμή στην Ελλάδα.

Το κινεζικό premium SUV έχει καταφέρει να τραβήξει τα βλέμματα του πλανήτη. Αυτό το πέτυχε χάρη σε μια σειρά από ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως το tank turn, δηλαδή τη δυνατότητα να περιστρέφεται επί τόπου, την εκρηκτική ισχύ των 1.200 ίππων και φυσικά την ικανότητα να επιπλέει στο νερό και να κινείται μέσα σε αυτό, ακόμα κι αν οι τροχοί δεν ακουμπάνε τον βυθό.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/79879ff4e842f25ff4c9976a286f1e1d.jpg

Πόσο κοστίζει το Yangwang U8;

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, μαζί με την πολυτέλεια, την τεχνολογία και την άνεση που προσφέρει σε οδηγό και επιβάτες το Yangwang U8, είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι δεν πρόκειται για ένα φτηνό αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμα: Στην Ελλάδα το αυτοκίνητο που επιπλέει στο νερό - Ποιος φέρνει το SUV, πού θα το δείτε; [videos]

Συγκεκριμένα, το Yangwang U8 κοστίζει 1.098.000 κινεζικά γουάν, το οποίο αντιστοιχεί σε 142.500 ευρώ. Με δεδομένο ότι ανήκει σε μια κατηγορία αυτοκινήτων με αντιπάλους τα Land Rover Defender, Range Rover , Mercedes-Benz G-Class, Toyota Land Cruiser, η τιμή του δεν προκαλεί έκπληξη.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/8ad8e991f81f5a48863d72a8c07935a7.jpeg

Θα έρθει στην Ελλάδα το Yangwang U8;

Μετά την τιμή, η δεύτερη πιο συχνή ερώτηση για το Yangwang U8 είναι αν θα έρθει στην Ελλάδα. Προς το παρόν η απάντηση είναι αρνητική. Αυτήν τη στιγμή το θηριώδες premium SUV πωλείται μόνο στην Κίνα, ενώ υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η εταιρεία θα εξελίξει και δεξιοτίμονη εκδοχή ώστε να ξεκινήσει η διάθεσή του και στην Αυστραλία.

Σε κάθε περίπτωση, αν το Yangwang U8 ερχόταν στην Ελλάδα, το πιθανότερο είναι πως η τιμή του θα κινούνταν πάνω από εκείνη της Κίνας, καθώς πρέπει να ληφθεί υπόψη η διαφορά στη φορολογία, αλλά και τα έξοδα μεταφοράς, μεταξύ άλλων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...