Η αγαπημένη μάρκα των Ελλήνων - Έφτασε τα 100 εκατ. αυτοκίνητα

Μετά από 57 χρόνια λειτουργίας η κορεατική φίρμα έσπασε το φράγμα των 100.000.000 πωλήσεων!

  • -
  • -

Η Hyundai Motor Company γιόρτασε ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της, ανακοινώνοντας, πως έσπασε το φράγμα των 100 εκατ. πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Το εντυπωσιακό επίτευγμα για την κορεατική φίρμα, επιτεύχθηκε μάλιστα σε μόλις 57 χρόνια από την ίδρυση της, καθιστώντας την εταιρεία μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες φίρμες στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

H γιορτή στο Ulsan

Η τελετή για τον εορτασμό αυτής της μεγάλης επιτυχίας για την Hyundai έλαβε χώρα στο εργοστάσιο της φίρμας στο Ulsan με έναν τυχερό πελάτη να παραλαμβάνει το υπ’ αριθμόν 100.000.001, IONIQ 5.

Το εργοστάσιο στο Ulsan, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1968 και θεωρείται η γενέτειρα της ανάπτυξης της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Συγκεκριμένα, το εργοστάσιο παρήγαγε το πρώτο μοντέλο μαζικής παραγωγής της Hyundai, το Pony, το 1975. Σήμερα, είναι ο πυρήνας της ηλεκτροκίνησης για την εταιρεία, καθώς στις εγκαταστάσεις του κατασκευάζονται όλα τα νέα EV της Hyundai.

Το παγκόσμιο αποτύπωμα βέβαια της εταιρείας έχει πλέον αναπτυχθεί, με την κορεατική φίρμα να διαθέτει αυτή τη στιγμή εργοστάσια στην Τουρκία, την Ινδία, τις ΗΠΑ και την Τσεχική Δημοκρατία, αλλά και πρότυπα κέντρα στη Γερμανία. Ακόμα πιο εντυπωσιακό όμως σαν στοιχείο και δείγμα της ραγδαίας ανάπτυξης της εταιρείας είναι το γεγονός πως η Hyundai είχε πουλήσει έως το 2013, 50 εκατ. οχήματα, και μέσα σε 11 χρόνια κατάφερε να πουλήσει άλλα τόσα!

Δείτε ακόμη: Hyundai Ν, από το WRC στην κορυφαία τεχνολογία ηλεκτροκίνησης

Στη χώρα μας, τα μοντέλα της Hyundai τυγχάνουν μεγάλης εκτίμησης του καταναλωτικού κοινού, με την κορεατική φίρμα να έχει ταξινομήσει φέτος σε διάστημα 8 μηνών περισσότερα από 6.500 νέα μοντέλα στη χώρα μας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...