Η Κίνα περνά στην αντεπίθεση – Έτσι θα «σκοτώσει» τους Ευρωπαίους

Έπειτα και από την τελευταία άρνηση της ΕΕ στην πρόταση της κινεζικής κυβέρνησης για το πάγωμα των δασμών, οι Κινέζοι, είναι έτοιμοι για το τελειωτικό χτύπημα.

  • -
  • -

Η μάχη μεταξύ Κίνας και Ευρωπαϊκής Ένωσης οξύνεται καθώς κλιμακώνεται ο πόλεμος για τους δασμούς των ηλεκτρικών οχημάτων. Η κινεζική κυβέρνηση, ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τους δασμούς σε ποικίλα ευρωπαϊκά προϊόντα (γεωργικά, γαλακτοκομικά κ.α.) από 30,6 έως 40%, ενώ όπως φημολογείται τις τελευταίες ώρες, η απάντηση της θα είναι ιδιαιτέρως σκληρή και απέναντι στους Ευρωπαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Στόχος, τα πολυτελή ευρωπαϊκά αυτοκίνητα

Η κινεζική κυβέρνηση, θα επιβάλλει όπως όλα δείχνουν, υψηλούς δασμούς στα πολυτελή ευρωπαϊκά αυτοκίνητα που εισάγονται στα εδάφη της. Το ύψος των δασμών, παραμένει προς ώρας άγνωστο, ωστόσο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας, η απάντηση θα είναι ιδιαιτέρως σκληρή!

Πολλοί Ευρωπαίοι κατασκευαστές βλέποντας που οδηγούνται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές, είχαν εκφράσει την ανησυχία και τους φόβους τους, τονίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους ίδιους. Μη ξεχνάτε άλλωστε, ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, οι πωλήσεις των Ευρωπαίων κατασκευαστών στην μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, την κινεζική, φθίνουν μήνα με το μήνα, και ενδεχόμενη αύξηση των δασμών, θα επιφέρει το τελειωτικό χτύπημα!

Δείτε ακόμη: Η πρόταση των Κινέζων στους Ευρωπαίους για τους δασμούς στα ΕV

Υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Εμπορίου της Κίνας σχολίασε την πρόσφατη ψηφοφορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους δασμούς στα κινεζικά EV λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά στις άδικες, μη συμμορφούμενες και παράλογες πρακτικές της ΕΕ», ενώ τόνισε ότι «αυτές οι κινήσεις παραβιάζουν τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου».

Αποκάλυψε δε ότι η Κίνα θα απαντήσει στις προκλήσεις, επιβάλλοντας και αυτή με τη σειρά της υψηλούς δασμούς στα εισαγόμενα πολυτελή οχήματα μεγάλου κυβισμού από τους Ευρωπαίους κατασκευαστές, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά εταιρείες κατά κύριο λόγο γερμανικές (Porsche, Audi) αλλά και όλες όσες έχουν στη γκάμα τους αυτού του είδους τα αυτοκίνητα και δραστηριοποιούνται στην αγορά της Κίνας.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...