Ζημιά 2 εκατ. ευρώ στο Ηράκλειο Κρήτης – Άντρας έδωσε εντολή να κάψουν οχήματα

Δύο άντρες ελληνικής καταγωγής έκαψαν 8 απορριμματοφόρα στην Κρήτη, έπειτα από εντολή που έλαβαν από τρίτο άτομο. Η Αστυνομία εξιχνίασε την υπόθεση.

  • -
  • -

Μια παράξενη υπόθεση που αφορά εμπρησμό οχημάτων και ειδικότερα απορριμματοφόρων του Δήμου, έλαβε χώρα στο Ηράκλειο της Κρήτης. Πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα νυχτερινές ώρες, κάποιος έβαλε φωτιά και έκαψε 8 οχήματα στο αμαξοστάσιο του Δήμου Μαλεβιζίου.

Το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Αντιμετώπισης  Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, ξεκίνησε άμεσα έρευνα και όπως προέκυψε πρόκειται για εμπρησμό.

fotia

Η υπηρεσία προχώρησε στη σύλληψη τριών Ελλήνων, με τους δύο από αυτούς (έναν 39χρονο και έναν 53χρονο), ενεργώντας κατ΄ εντολή ενός 44χρονου, να πηγαίνουν στο αμαξοστάσιο και να προβαίνουν σε εμπρησμό των απορριμματοφόρων οχημάτων, προκαλώντας ζημιές ύψους 2.000.000 ευρώ.

Πήγε η αντιτρομοκρατική να τους συλλάβει

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, οργανώθηκαν συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στις οποίες συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης και ειδικής ομάδας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

Δείτε ακόμη: Πώς αποζημιώνομαι για καμένο αυτοκίνητο;

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα ανωτέρω άτομα καθώς πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες τους κατά τις οποίες  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

3 μεταλλικοί κόφτες,

3 μαχαίρια και

είδη ένδυσης και προστατευτικά κράνη.

Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε δίκυκλη μοτοσυκλέτα ως μέσο τέλεσης αξιόποινης πράξης. Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου και το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...