Ελλάδα: Ο δρόμος που αν μπεις στη ΛΕΑ έχασες το δίπλωμα – 298.000 ευρώ τα πρόστιμα

Σε αυτόν τον αυτοκινητόδρομο, η Τροχαία δεν χαρίζει τίποτα. Οι κλήσεις για παραβίαση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης πέφτουν βροχή, με σχεδόν 1.500 οδηγούς να χάνουν το δίπλωμα.

  • -
  • -

Η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης κατατάσσεται στις παραβάσεις αντικοινωνικής οδικής συμπεριφοράς. Δυστυχώς, παρότι όλοι οδηγοί γνωρίζουν πως απαγορεύεται να εισέλθουν στη ΛΕΑ, ειδικά σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης, πολλοί είναι αυτοί που αδιαφορούν και επιδεικτικά μπαίνουν στη λωρίδα, προκειμένου να προσπεράσουν.

Τα κλιμάκια της Αστυνομίας, πραγματοποιούν συνεχώς μπλόκα στους αυτοκινητόδρομους της χώρας προκειμένου να εντοπίσουν και καταγράψουν τους παραβάτες. Σε έναν ειδικά δρόμο, στον οποίο καθημερινά περνούν πάνω από 300.000 οχήματα, η Τροχαία δεν χαρίζει το παραμικρό.

troxaia

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, τους πρώτους έξι μήνες του 2024, μόνο στην Αττική Οδό, η Τροχαία βεβαίωσε σχεδόν 11.000 παραβάσεις του ΚΟΚ. Από αυτές, οι 1.489 αφορούν αντικανονική χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης.

Πήραν τα διπλώματα από 1.489 οδηγούς στην Αττική Οδό

Όπως ενημερωθήκαμε από τον Διοικητή Τροχαίας Αττικής Οδού, Ευάγγελο Κουντρομιχάλη, η υπηρεσία δίνει ιδιαίτερη σημασία στην αντικοινωνική συμπεριφορά των οδηγών. Το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2024, τα κλιμάκια της Τροχαίας του μεγαλύτερου αυτοκινητόδρομου του λεκανοπεδίου και ασφαλέστερου σε ολόκληρη την Ελλάδα, βεβαίωσαν μόνο για ΛΕΑ 1.489 παραβάσεις.

Δείτε ακόμη: Πότε επιτρέπεται να σταματήσω στη ΛΕΑ;

lea

Σε όλους τους οδηγούς, δίχως καμία παρέκκλιση επιβλήθηκαν οι ανάλογες ποινές. Αφαιρέθηκαν επί τόπου τα στοιχεία κυκλοφορίας και η άδεια οδήγησης για 60 ημέρες, καθώς και η καταχώρηση 9 βαθμών στο Point System. Επιπλέον, άπαντες έλαβαν διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ.

Στο σύνολο, τα πρόστιμα μόνο για ΛΕΑ στην Αττική Οδό έφτασαν τα 297.800 ευρώ σε ένα εξάμηνο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...