Νέο video: Μία τελευταία βόλτα με το Hyundai i20 N

Με τη Hyundai να έχει βάλει όλα της τα σκληροπυρηνικά N με κινητήρα βενζίνης στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, παίρνουμε μία τελευταία γεύση από τον πύραυλο τσέπης που άκουγε στο όνομα i20 N.

  • -
  • -

Τίτλους τέλους έριξε η Hyundai τον περασμένο Φλεβάρη στα μοντέλα N με θερμικό κινητήρα και είναι δίκαιο να πούμε πως όλοι οι θαυμαστές των αυτοκινήτων επιδόσεων θρήνησαν για το χαμό μερικών εκ των καλύτερων hot-hatch που κατασκευάστηκαν ποτέ. Μπορεί η ιστορία της κορεατικής μάρκας στο segment να ήταν σημαντικά πιο μικρή σε σχέση με άλλες εταιρίες, αλλά από την πρώτη στιγμή που το i30 N έκανε την εμφάνιση του, όλοι κατάλαβαν πως το N Division δεν αστειεύεται.

1

Με τον θρύλο που ακούει στο όνομα Albert Biermann στο τιμόνι, το νεοσύστατο τμήμα κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να κάνει κάτι για το οποίο άλλες μάρκες παλεύουν δεκαετίες. Να φτιάξει μερικά από τα πιο οδηγοκεντρικά και απολαυστικά hot-hatch όλων των εποχών. Μέχρι και το αντισυμβατικό Kona N, έδειξε πως ακόμη και ένα SUV μπορεί να μετατραπεί σε εκτελεστικό όπλο.

Το μικρότερο μέλος της παρέας όμως, το i20 N, ήταν αυτό που θύμιζε τα hot-hatches της παλιάς σχολής περισσότερο απ’ όλα. Με μικρές διαστάσεις, ζωηρό turbo μοτέρ 204 ίππων, μηχανικό μπλοκέ και χειροκίνητο κιβώτιο. Ήταν πιο απλό, πιο σκληροπυρηνικό… Κι αυτό ήταν μέρος της γοητείας του.

2

Θέλοντας να τιμήσουμε και να γιορτάσουμε λοιπόν αυτά τα ξεχωριστά μοντέλα, είπαμε να κάνουμε μία τελευταία βόλτα με το μικρό αλλά αποτελεσματικό i20 N. Να θυμηθούμε για μία τελευταία φορά όλα τα στοιχεία που το έκαναν να ξεχωρίζει. Μία τελευταία εξόρμηση όπως παλιά… πριν χαθούμε στην εξηλεκτρισμένη άβυσσο.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το εκπληκτικό Hyundai Ioniq 5 N των 650 ίππων

Το Ioniq 5 N μπορεί να κλείνει το μάτι για το αύριο, αλλά προς το παρόν θέλουμε να ζήσουμε μία τελευταία φορά το χθες. Απολαύστε το μαζί μας στο video που βρίσκεται στην κορυφή του άρθρου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...