Υβριδικά Toyota: Έχουν 11 χρόνια εγγύηση; - Τι ισχύει;

Η Toyota φημίζεται για την αξιοπιστία των μοντέλων της και το αποδεικνύει με την εγγύηση που δίνει τόσο για τα υβριδικά, αλλά και για όλη την γκάμα.

  • -
  • -

Στη συζήτηση περί αξιοπιστίας αυτοκινήτων, η Toyota είναι μια από τις μάρκες που διεκδικούν τις κορυφαίες θέσεις. Έχοντας πουλήσει εκατομμύρια οχήματα σε όλο τον κόσμο, κατάφερε να δημιουργήσει πιστό κοινό που την προτιμούν ξανά και ξανά λόγω της αντοχής των αυτοκινήτων της. Και το πιο σημαντικό είναι ότι καταφέρνει να διατηρήσει το ίδιο όνομα και σήμερα, όπου η πολυπλοκότητα των αυτοκινήτων έχει αυξηθεί κατακόρυφα, μαζί με την πιθανότητα εμφάνισης οποιουδήποτε προβλήματος.

Τι κάνει λοιπόν μια εταιρεία που φτιάχνει ορισμένα από τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα; Προσφέρει μεγάλες εγγυήσεις, για να αποδείξει την εμπιστοσύνη που δείχνει στο προϊόν της, αλλά και να πείσει νέους αγοραστές να την προτιμήσουν.

1

Και κάπου εκεί έρχεται ο ισχυρισμός των Ιαπώνων που θέλει τα υβριδικά τους μοντέλα να έρχονται με 11 χρόνια εγγύηση. Τι ισχύει όμως; Σύμφωνα με την Toyota, κάθε καινούργιο αυτοκίνητο που πωλείται καλύπτεται από πλήρη εγγύηση 6 ετών ή 180.000 km (όποιο έρθει πρώτο) για όλα τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου και για κάθε ελάττωμα που οφείλεται σε κατασκευαστικό σφάλμα. Στα υβριδικά τώρα, υπάρχει το Hybrid Health Check.

Χάρη σε αυτό, η εγγύηση για τη μπαταρία του υβριδικού συστήματος φτάνει έως τα 11 έτη εγγύηση, χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων. Επίσης, να πούμε ότι το ίδιο ισχύει και για τα ηλεκτρικά, τα οποία εντάσσονται στο αντίστοιχο πρόγραμμα EV Health Check και έχουν εγγύηση έως 11 χρόνια ή 1.000.000 χιλιόμετρα.

Δείτε ακόμη: Έρχεται νέο SUV από Toyota και Subaru – Θα είναι Made in Japan

1

Όσον αφορά τα υβριδικά, μοναδικός όρος για να ισχύσουν τα 11 έτη είναι να γίνεται ο έλεγχος μέσω του Hybrid Health Check. Στα ηλεκτρικά πάλι, η εγγύηση αφορά το 70% της χωρητικότητας της μπαταρίας υψηλής τάσης. Για να ισχύει η εγγύηση, ο ιδιοκτήτης μετά τα έξι χρόνια (ή τα 180.000 km) θα πρέπει να περνάει το όχημα από έναν ετήσιο έλεγχο καλής λειτουργίας του ηλεκτρικού συστήματος στην Toyota. Οι 5 πρώτοι είναι δωρεάν και από εκεί και πέρα, κοστίζει 50 € έκαστος.

Κάθε έλεγχος παρατείνει την εγγύηση για έναν ακόμη χρόνο. Αν περνάει από το λεγόμενο EV Health Check κάθε 12 μήνες, τότε η Toyota βεβαιώνει τον πελάτη της ότι θα αντικαταστήσει την μπαταρία σε περίπτωση που η χωρητικότητά της πέσει κάτω από το 70%, με χρονικό και χιλιομετρικό ορίζοντα 11 χρόνων και 1.000.000 km, αντίστοιχα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...