Το Google Maps συνεργάζεται με την αστυνομία - Δείχνει τα περιπολικά!

Μια νέα λειτουργία του Google Maps θα δείχνει τη θέση των περιπολικών στον δρόμο, προκειμένου οι οδηγοί να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

  • -
  • -

Η τεχνολογία διεισδύει όλο και περισσότερο στην καθημερινότητά μας. Πλέον πάρα πολλοί οδηγοί συμβουλεύονται το Google Mapsακόμη και για τις γνωστές διαδρομές τους, προκειμένου να ελέγξουν την κίνηση, πιθανές καθυστερήσεις, εργασίες στον δρόμο ακόμη και τροχαία ατυχήματα. Με αυτό κατά νου, η Google θα συνεργάζεται πλέον με την αστυνομία προκειμένου να προβάλλεται η θέση των περιπολικών στους δρόμους, όταν υπάρχει έκτακτη ανάγκη. Έτσι οι οδηγοί θα ξέρουν που βρίσκεται το περιπολικό και θα φροντίζουν να ανοίγουν τον δρόμο νωρίτερα, για να εξυπηρετηθεί το όχημα και να φτάσει ταχύτερα στον προορισμό του.

Ειδοποιεί σε πραγματικό χρόνο!

Η νέα λειτουργία θα εξυπηρετήσει τόσο στα μποτιλιαρίσματα των πόλεων, όσο και σε συνθήκες ομαλής κυκλοφορίας, αφού οι οδηγοί θα γνωρίζουν από πολύ νωρίτερα την πρόθεση του περιπολικού να προσπεράσει και θα έχουν μεριμνήσει παίρνοντας σωστή θέση στον δρόμο. Με τη συγκεκριμένη τεχνολογική αναβάθμιση, θα είναι και πολύ πιο ασφαλής η διαδικασία της ταχείας επέμβασης για τους οδηγούς των περιπολικών. Άλλωστε, αποτελεί κομμάτι του νόμου “Move Over” που ψηφίστηκε στη μνήμη του Scott Gillen, ενός πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του πριν από περίπου 25 χρόνια όταν σκοτώθηκε στον δρόμο, πηγαίνοντας προς επείγον περιστατικό.

Δείτε ακόμη: Google Maps - H λειτουργία που καρφώνει τις κάμερες της Τροχαίας

Η νέα λειτουργία του Google Maps θα ξεκινήσει από τις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα, από την Πολιτεία του Illinois. Η προβολή των περιπολικών της αστυνομίας θα γίνει και σε άλλες παρόμοιες εφαρμογές, όπως το πολύ διαδεδομένο Waze και τα δεδομένα θα τα αντλεί η εφαρμογή από το Google Cloud. Οι αστυνομικοί όποτε το κρίνουν απαραίτητο θα μοιράζονται τις συντεταγμένες του οχήματος που οδηγούν με το δίκτυο για να εμφανίζονται στα smartphones των οδηγών και να εξυπηρετούνται καλύτερα. Να σημειώσουμε ότι σταδιακά, εκτός από τα περιπολικά, θα δείχνει και άλλα οχήματα έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά) ενώ αναμένεται σύντομα θα εμφανιστεί και στην Ευρώπη.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...