Skoda Superb κόντρα σε Porsche 911 Turbo S – Έχει ελπίδα; [Video]

Μπορεί ένα οικογενειακό, φιλήσυχο station wagon της Skoda να τα βάλει με ένα πραγματικό supercar 450 ίππων; Η απάντηση εντός.

  • -
  • -

Και τι δεν έχουμε δει να στήνεται στην ευθεία του carwow. Στην πιο πρόσφατη προσθήκη στο κανάλι των Βρετανών βρίσκουμε ένα καθημερινό station wagon να τα βάζει με ένα θρύλο. Μόνο εκεί θα μπορούσαμε να δούμε ένα Skoda Superb να κοντράρεται με μία Porsche 911 Turbo S… και να έχει ελπίδα.

Κι αυτό γιατί καλώς ή κακώς η Porsche δεν είναι η πιο πρόσφατη γενιά, αλλά μία από πιο παλιά που ακούει στην κωδική ονομασία 996. Όχι βέβαια πως αυτή αστειεύεται. Με twin turbo 6κύλινδρο κινητήρα 3,6 λίτρων που αποδίδει 450 ίππους και 620 Nm ροπής, μόνο αργή δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για το Superb καθώς δεν πρόκειται για ένα απλό εργοστασιακό οικογενειακό. Είναι αυτό που είχαμε γνωρίσει πριν από λίγο καιρό με τίτλο, Sleeper Edition! Πρόκειται για μία μοναδική δημιουργία, η οποία προέκυψε μετά από τη συνεργασία της Skoda M. Βρετανίας με τον βελτιωτικό οίκο RE Performance.

Δείτε ακόμη: Πόσες Porsche έχουν πουληθεί στην Ελλάδα το 2024; – Ποιο είναι το Νο1;

Οι τεχνικοί της βρετανικής εταιρείας, άλλαξαν το τούρμπο στον δίλιτρο 4κύλινδρο κινητήρα, τοποθέτησαν νέο σύστημα εισαγωγής και εξαγωγής, και αναβάθμισαν το σύστημα ψύξης και το intercooler. Αυτές οι… διακριτικές αλλαγές έχουν σαν αποτέλεσμα το τσέχικο οικογενειακό station wagon να αποδίδει 477 ίππους και 661 Nm ροπή! Νούμερα, που το φέρνουν πολύ πιο κοντά στην 911. Το σύστημα τετρακίνησης παρέμεινε ακριβώς ίδιο, ενώ το ίδιο ισχύει και για το αυτόματο κιβώτιο DSG των επτά σχέσεων, καταφέρνοντας να του χαρίσουν επιτάχυνση για το 0-100 km/h σε μόλις 5,8 sec! Αντίθετα, οι τεχνικοί της RE Performance, άλλαξαν την ανάρτηση και χαμήλωσαν το αμάξωμα κατά 50 mm, ενώ αναβάθμισαν και το σύστημα πέδησης με φρένα που φέρουν την υπογραφή της AP Racing.

Μπορεί λοιπόν αυτό το station wagon με όπλα την ηλικία του και το αυτόματο κιβώτιο να τα βάλει με ένα θρύλο; Η απάντηση στο video!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...