Η BMW των 41.000 ευρώ που σπάει ταμεία στην Ελλάδα - Έχασε μόνο από δύο Toyota

Θα πίστευε κανείς ότι ένα μοντέλο της BMW φιγουράρει στην τρίτη θέση των πωλήσεων, ανεξαρτήτως κατηγορίας; Το συγκεκριμένο premium SUV, δεν αστειεύεται…

  • -
  • -

Οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στην Ελλάδα έχουν πέσει λίγο τους τελευταίους μήνες. Τα νούμερα δεν ακολούθησαν την ανοδική τάση των προηγούμενων μηνών, ωστόσο συγκριτικά με πέρυσι, το πρώτο εννεάμηνο συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο και να μην εμφανίζει απώλειες, παραμένοντας στο +3,4%.

Αναμενόμενα, οι πρώτες δύο θέσεις στις πωλήσεις Σεπτεμβρίου, του οποίου τα αποτελέσματα μόλις ανακοινώθηκαν επίσημα, ανήκουν στην Toyota με τα Yaris Cross και Yaris στην πρώτη και δεύτερη θέση, αντίστοιχα. Πώς σας φαίνεται όμως ότι στην τρίτη θέση συναντάμε την BMW X1, ένα premium C-SUV με τιμή εκκίνησης από 41.400 ευρώ;

Εταιρικές πωλήσεις αυτοκινήτων ή λιανικές;

Φυσικά στην τελική κατάταξη φτάνουν τα μεικτά νούμερα, που αφορούν τόσο τις εταιρικές πωλήσεις, όσο και τους πελάτες λιανικής. Ωστόσο η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη όσο νομίζουν κάποιοι. Τα νούμερα δείχνουν ότι το σύνολο της αγοράς είναι πολύ κοντά στο 50-50, με περίπου τις μισές να είναι λιανικές πωλήσεις και τις υπόλοιπες, εταιρικές. Η BMW X1 προφανώς έχει περισσότερη ζήτηση ως εταιρικό αυτοκίνητο παρά στο κομμάτι της λιανικής, όμως ακόμη κι έτσι το επίτευγμα δεν «πέφτει» σε γόητρο καθώς κατάφερε να βάλει τα γυαλιά σε πολλά μοντέλα με χαμηλότερη τιμή!

Δείτε ακόμη: Η BMW που καίει 4,3 ευρώ στα 100 km

Για τον Σεπτέμβρη, πουλήθηκαν 537 Toyota Yaris Cross, 469 Toyota Yaris και 450 BMW X1. Μάλιστα μετά από αυτή την τριάδα το νούμερο των ταξινομήσεων πέφτει αρκετά. Στις 358 μονάδες έκλεισε το Opel Corsa και στις 355 μονάδες βρίσκεται το Peugeot 2008, τα δύο μοντέλα που συμπληρώνουν την πεντάδα.

Σε επίπεδο εταιρειών όμως, πρώτη είναι η Toyota, δεύτερη «τερμάτισε» η Peugeot, τρίτη βρίσκεται η Suzuki, τέταρτη η BMW και πέμπτη, η Hyundai. Για να μεταφέρουμε μια καλύτερη εικόνα της αγοράς, τον Σεπτέμβρη ταξινομήθηκαν 9.665 καινούργια αυτοκίνητα στην Ελλάδα (11.401 αυτοκίνητα τον Σεπτέμβρη του 2023, -15,2%). Από τον Ιανουάριο έως το τέλος Σεπτέμβρη, ήρθαν στη χώρα μας 108.039 καινούργια αυτοκίνητα (104.510 το αντίστοιχο διάστημα του 2023, +3,4%).

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...