Ελλάδα: Το χωριό των 2.743 κατοίκων με τις 873 κλήσεις της Τροχαίας

Σε όλη την Ελλάδα, οι κλήσεις από την Αστυνομία «πέφτουν βροχή. Ωστόσο, σε αυτό το χωριό της Αργολίδας, τα πράγματα όσον αφορά τις παραβάσεις του ΚΟΚ δεν είναι καθόλου καλά.

  • -
  • -

Σε κάθε δρόμο της Ελλάδας, από τα ορεινά χωριά έως τις κεντρικές οδικές αρτηρίες των πόλεων, οι οδηγοί προβαίνουν καθημερινά σε αμέτρητες παραβάσεις. Με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, η παραβατικότητα έχει αυξηθεί σημαντικά, με τα κλιμάκια της Τροχαίας να μην προλαβαίνουν κυριολεκτικά να βεβαιώνουν κλήσεις.

Τρανό παράδειγμα ένα χωριό στην Αργολίδα. Στη Νέα Κίο, η οποία το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, η Αστυνομία κατέγραψε έναν πολύ μεγάλο αριθμό παραβάσεων.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., το τελευταίο 9μηνο, στο χωριό της Αργολίδας – με βάση την απογραφή του 2021 έχει 2.743 κατοίκους - ακινητοποιήθηκαν 55 οχήματα και βεβαιώθηκαν 873 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/34d01402b694221defe4dd26affc1193.jpg

Στη Νέα Κίο πραγματοποιούνται επιχειρησιακές δράσεις με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις τις επιχειρήσεις αυτές συνδράμουν και υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών.

Δείτε ακόμη: Η παράβαση που κάνουν σχεδόν όλοι οι οδηγοί - Έχει πρόστιμο 700 ευρώ

Η Νέα Κίος απέχει 6 χλμ. από το Ναύπλιο. Σύμφωνα με τους κατοίκους, ασυνείδητοι οδηγοί επιδεικνύουν καθημερινά εγκληματική συμπεριφορά σε δρόμους πυκνής κυκλοφορίας, όπως είναι η παραλιακή. Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες, ΙΧ όχημα στο οποίο επέβαιναν νεαροί Ρομά , ξέφυγε από την πορεία του λόγω υπερβολικής ταχύτητας και προσέκρουσε σε δύο άλλα αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα τον θάνατο μιας γυναίκας και τον τραυματισμό τριών ακόμη ατόμων.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...