Η νέα BMW που έκανε sold out πριν καν μπει στο εργοστάσιο

Το νέο roadster μοντέλο της BMW έχει ήδη ξεπουλήσει. Πριν καν περάσει την πόρτα του εργοστασίου, κάθε μονάδα έχει βρει ήδη τον ιδιοκτήτη της.

  • -
  • -

Τον περασμένο Μάιο, στο πλαίσιο της Concorso d'Eleganza Villa d'Este, η BMW παρουσίασε ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο σε πρωτότυπη μορφή. Πρόκειται για τη BMW Skytop, ένα διθέσιο roadster με εντυπωσιακή εμφάνιση που υιοθετεί στοιχεία από τα εμβληματικά 507 και Z8.

Το αυτοκίνητο, από την στιγμή της παρουσίασης προκάλεσε κύματα ενθουσιασμού στους λάτρεις της τεσσάρων και ειδικότερα τους συλλέκτες, με τη βαυαρική φίρμα να αποφασίζει να το βγάλει στην παραγωγή.

bmw

Όπως ανακοίνωσε ο Adrian van Hooydonk, επικεφαλής του τμήματος BMW Group Design, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το House of BMW στο Μιλάνο της Ιταλίας, αυτή η ενθουσιώδης ανταπόκριση ώθησε την εταιρεία να κατασκευάσει ένα όχημα, σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό 50 αντιτύπων, που θα βασίζεται στο πρωτότυπο μοντέλο.

Φυσικά, κάθε μονάδα του συλλεκτικού αυτοκινήτου που θα βγει στην παραγωγή έχει ήδη πουληθεί. Όσο για το αντίτιμο, παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής.

Με V8 κινητήρα 625 ίππων

Η BMW Skytop είναι ένα ανοιχτό διθέσιο που αποτίει φόρο τιμής στην ιστορία των εμβληματικών roadster της μάρκας, όπως η 507 και η Z8. Το σμιλεμένο, σπορ αμάξωμα διαθέτει επιμήκεις επιφάνειες με μυώδεις επιφάνειες που ορίζονται από ακριβείς γραμμές. Το προτεταμένο καπό σε σχήμα βέλους, το υποβλητικό εμπρός μέρος που θυμίζει ρύγχος καρχαρία – ένα ακόμα στιλιστικό στοιχείο της BMW - και το πίσω μέρος που στενεύει, αποτελούν σαφή σχεδιαστικά στοιχεία που παραπέμπουν στη Z8.

bmw

Ακριβώς όπως η θρυλική προκάτοχός της, η Skytop τροφοδοτείται από με τον ισχυρότερο V8 κινητήρα του οπλοστασίου της φίρμας. Ο βενζινοκινητήρας των 4,4 λίτρων αποδίδει μέγιστη ισχύ 625 ίππων και συνεργάζεται με 8άρι κιβώτιο Steptronic Sport. Οι επιδόσεις του αυτοκινήτου είναι εκπληκτικές, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε μόλις 3,3 δευτερόλεπτα. Φυσικά, το μοντέλο ενσωματώνει δεκάδες τεχνολογίες ασφάλειας και υποβοήθησης, μεταξύ των οποίων και το σύστημα τετρακίνησης xDrive.

bmw

Επιστρέφοντας στη σχεδίαση, κύριο στοιχείο της εξωτερικής εμφάνισης είναι η έντονη αυλάκωση που εκτείνεται από το καπό μέχρι την αλουμινένια μπάρα που βρίσκεται στο κάλυμμα του πορτμπαγκάζ, τονίζοντας τη δυναμική ροή της σχεδίασης της ειδικής έκδοσης. Μικρά winglets, τα οποία ενσωματώνονται διακριτικά στους ώμους των θυρών, αντικαθιστούν τις συμβατικές χειρολαβές των θυρών, ενώ η φωτιζόμενη μάσκα νεφρών και τα φωτιστικά σώματα παίζουν επίσης το δικό τους ρόλο για τη διαμόρφωση μιας πρωτοποριακής εμφάνισης στο εμπρός μέρος.

bmw

Οι μονάδες LED, οι οποίες είναι τοποθετημένες πάνω σε αλουμινένιες βάσεις, διαθέτουν το λεπτότερο προφίλ που διατίθεται σήμερα σε προβολείς αυτοκινήτων. Αναπτύχθηκαν ειδικά για την BMW Skytop και συνδυάζουν όλες τις λειτουργίες φωτισμού. Τα πίσω φωτιστικά σώματα έχουν επίσης εντυπωσιακά λεπτή σχεδίαση και μεταφέρουν την πρωτοποριακή σχεδιαστική φιλοσοφία του διθέσιου roadster στο πίσω μέρος.

bmw

Η διαχρονική και κομψή εικόνα αντικατοπτρίζεται επίσης από τη χειροποίητη χρωματική διαβάθμιση της οροφής με το κοκκινωπό-καφέ χρώμα και το φινίρισμα Floating Sundown Silver, όπως και από τη μπάρα προστασίας των επιβατών η οποία είναι επενδυμένη με δέρμα. Η οροφή αποτελείται από δύο τμήματα που φέρουν επένδυση συνθετικού δέρματος και αποθηκεύονται σε ειδικό χώρο στο πορτμπαγκάζ.

Απαράμιλλο εσωτερικό περιβάλλον

Στο εσωτερικό της BMW Skytop, η ακρίβεια στην κατασκευή, τα προσεκτικά επιλεγμένα υλικά και οι ζεστές, μονόχρωμες αποχρώσεις δημιουργούν μια αίσθηση πολυτέλειας και ξεχωριστής κομψότητας. Σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία του εσωτερικού σχεδιασμού, τα δερμάτινα καθίσματα, τα οποία κοσμούνται με λεπτομέρειες σε στυλ brogue, είναι στην ίδια απόχρωση του καφέ με την οροφή. Τα κρυστάλλινα στοιχεία που ενσωματώνονται περίτεχνα στο cockpit συμβάλλουν επίσης στην πολυτελή ατμόσφαιρα.

Δείτε ακόμη: Το φθηνότερο SUV της BMW που καίει 4,5 lt/100km – Η τιμή του

bmw

Ο αποκλειστικός χαρακτήρας της BMW Skytop υπογραμμίζεται περαιτέρω από χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας, όπως η λειτουργία soft-close των θυρών και το ηχοσύστημα Bowers & Wilkins Diamond Surround. Το BMW Live Cockpit Professional περιλαμβάνει το έγχρωμο BMW Head-Up Display, που προβάλλει πληροφορίες οδήγησης και πλοήγησης απευθείας στο οπτικό πεδίο του οδηγού.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...