Η εξαγορά της χρονιάς - Ποια εταιρεία πέρασε στα χέρια της Brembo;

Η δημοφιλέστερη μάρκα φρένων έκανε δική της ακόμη μία πασίγνωστη εταιρεία του χώρου, δημιουργώντας μία συνεργασία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

  • -
  • -

Η γνωστή εταιρεία φρένων Brembo προχώρησε σε μια σημαντική εξαγορά, αποκτώντας την Ohlins Racing από την Tenneco έναντι 405 εκατομμυρίων δολαρίων. Η εξαγορά αυτή, η μεγαλύτερη στην ιστορία της Brembo, αναμένεται να εγκριθεί πλήρως το 2025 και θα επεκτείνει σημαντικά την παρουσία της εταιρείας στην αγορά αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων.

1

Η Ohlins Racing, με έδρα τη Στοκχόλμη, είναι γνωστή για τα κορυφαία συστήματα ανάρτησης που κατασκευάζει για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, τόσο για καθημερινή χρήση όσο και για αγωνιστικές εφαρμογές. Ιδρύθηκε το 1976 και διαθέτει δύο εργοστάσια παραγωγής σε Σουηδία και Ταϊλάνδη, καθώς και κέντρα έρευνας και ανάπτυξης και σημεία διανομής σε Γερμανία και ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της Brembo, Matteo Tiraboschi, δήλωσε πως η εξαγορά της Ohlins είναι ένα σημαντικό βήμα για την επέκταση της Brembo στην αγορά, επιτρέποντας την παροχή ολοκληρωμένων και έξυπνων λύσεων στους πελάτες της. Η συμφωνία αυτή αναμένεται να φέρει νέα δυναμική και καινοτομία, συνδυάζοντας τις δυνάμεις των δύο κορυφαίων εταιρειών στον τομέα της αυτοκίνησης.

4

Δείτε ακόμη: To αυτοκίνητο με τα μεγαλύτερα φρένα στην ιστορία

Με την Brembo να εμπλέκεται τόσο σε κατασκευές δρόμου, αλλά και σε αγωνιστικές κατηγορίες, η νέα αυτή συνεργασία είναι πιθανό να μετατραπεί σε υπερδύναμη. Είτε μιλάμε για πακέτα που θα αφορούν μοντέλα παραγωγής, είτε για υλοποιήσεις που θα έχουν ως στόχο τους αγώνες.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...