Ηλεκτρικό με εγγύηση 1 εκατομμύριο km στην μπαταρία - Δεν είναι Toyota

Πότε θα χρειαστεί να αλλάξει μπαταρία ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Πολλοί στην Ελλάδα νομίζουν ότι είναι κάτι που γίνεται συχνά, όμως μία εταιρεία δίνει εγγύηση 1 εκατομμύριο km. Ποια είναι;

  • -
  • -

Οι μπαταρίες στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εμφανίζουν degradation, δηλαδή μείωση της απόδοσής τους, με αποτέλεσμα να μπορούν να καλύψουν λιγότερα km με μία φόρτιση. Αυτό είναι κάτι δεδομένο, με πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα να ανησυχούν.

Ο λόγος της ανησυχίας των αγοραστών είναι ότι θεωρούν πως η πτώση της απόδοσης γίνεται πολύ γρήγορα, οπότε θα χρειαστεί να αλλάξουν την μπαταρία μέσα σε λίγα χρόνια, καθώς πλέον δεν θα καλύπτει ούτε τα μισά km από όσα κάλυπτε στην αρχή. Ισχύει αυτό ή είναι μύθος;

kgm-mpataria-battery

Πόσο αντέχουν οι μπαταρίες στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει, καθώς οι μπαταρίες αντέχουν εκατοντάδες χιλιάδες km. Για την ακρίβεια, τα πρώτα 1-2 χρόνια είναι λίγο πιο γρήγορη, αλλά μετά σταθεροποιείται και πλέον πέφτει πάρα πολύ αργά.

Δείτε ακόμα: Δείτε τιμές για όλα τα μοντέλα της νέας μάρκας στη χώρα μας

Αυτό που θεωρείται δεδομένο, είναι ότι δύσκολα η μπαταρία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα πέσει κάτω από το 70% της αρχικής χωρητικότητάς της σε λιγότερο από 10 χρόνια, με την πλειοψηφία των περιπτώσεων να έχουν σταθερή απόδοση ακόμα και μετά από αυτό το ορόσημο.

kgm-torres-evx-bev-ilektriko

Ποιο ηλεκτρικό SUV έχει εγγύηση μπαταρίας για 10 χρόνια ή 1 εκατομμύριο km;

Τα παραπάνω είναι επιβεβαιωμένα σε τέτοιο βαθμό, ώστε οι εταιρείες νιώθουν σίγουρες να δώσουν μεγάλη εγγύηση στις μπαταρίες των ηλεκτρικών τους αυτοκινήτων, τόσο σε χρονική διάρκεια, όσο και σε αριθμό διανυθέντων km.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η KGM, η οποία στο ηλεκτρικό SUV με την ονομασία KGM Torres EVX δίνει εγγύηση 10 χρόνια ή 1 εκατομμύριο km για την μπαταρία, όποιο έρθει πρώτο.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/41d7b1d6c789e5a93929d1fadd9e0965.jpg

Τι σημαίνει η τόσο μεγάλη εγγύηση που δίνει η KGM στην μπαταρία του ηλεκτρικού της SUV;

Η εγγύηση που δίνει η KGM για την μπαταρία σημαίνει ότι στα 10 χρόνια ή μετά από 1 εκατομμύριο km (όποιο έρθει πρώτο), το αυτοκίνητο θα μπορεί να διανύσει με μία φόρτιση τουλάχιστον το 70% της απόστασης που μπορούσε να καλύψει την πρώτη μέρα που αγοράστηκε.

Με την τόσο μεγάλη εγγύηση που δίνει η KGM για την μπαταρία στο ηλεκτρικό SUV της, δείχνει ότι εμπιστεύεται απόλυτα το προϊόν της. Μέχρι στιγμής, μόνο μία ακόμα εταιρεία προσφέρει εγγύηση για 1 εκατομμύριο km κι αυτή είναι η Toyota.

Η KGM είναι η συνέχεια της εταιρείας που κάποτε ξέραμε ως Ssangyong και έρχεται στην Ελλάδα από τη Νικ. Ι. Θεοχαράκης ΑΕ. Η τιμή του KGM Torres EVX στη χώρα μας ξεκινά από τα 30.190 ευρώ, υπολογίζοντας και το ποσό της Κρατικής Επιδότησης από το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά 3.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...