Θέσεις πάρκινγκ μόνο για γυναίκες - Για ποιον λόγο τις φτιάχνουν!

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, το έχουν καθιερώσει στη Γερμανία και σταδιακά, οι θέσεις μόνο για γυναίκες οδηγούς επεκτείνονται και σε άλλες χώρες.

  • -
  • -

Σίγουρα, γνωρίζουμε τις προκαθορισμένες θέσεις στάθμευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες, αν και τις περισσότερες φορές εκνευριζόμαστε βλέποντας αυτοκίνητα να έχουν παρκάρει στις θέσεις αυτές. Τα τελευταία χρόνια, έχουν δημιουργηθεί και οι αντίστοιχες για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, αν και τις περισσότερες φορές στις θέσεις φόρτισης βλέπουμε θερμικά μοντέλα να έχουν παρκάρει αδιαφορώντας για τη σχετική σήμανση.

Δείτε ακόμη: Τα πιο περίεργα αξεσουάρ σε αυτοκίνητα! 

Στη Γερμανία, το έχουν πάει ένα βήμα παραπέρα, αφού έχουν προβλέψει για τη δημιουργία θέσεων πάρκινγκ αποκλειστικά για γυναίκες! Όσο περίεργο και αν ακούγεται, σχεδόν κάθε χώρος στάθμευσης έχει δεσμεύει τον τελευταίο όροφο για να παρκάρουν όλες οι γυναίκες! Ασχέτως κατάστασης. Είτε είναι παντρεμένες, εργένισσες ή εγκυμονούσες. Δεν έχει καμία σημασία. Αρκεί να είναι γυναίκες!

Αυτή η απόφαση πάρθηκε για λόγους ασφαλείας, καθώς έχουν καταγραφεί πολλές επιθέσεις εναντίον τους, είτε όταν αποχωρούν από το αυτοκίνητο, είτε όταν κατευθύνονται προς αυτό. Οι τελευταίοι όροφοι είναι συνήθως πιο κοντά στην έξοδο, αλλά και στους προσωπικό ασφαλείας των πάρκινγκ. Σημειώστε, ότι οι security των πάρκινγκ είναι πολύ αυστηροί και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουν σε άντρες οδηγούς να παρκάρουν σε αυτές τις θέσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...