Τα 5+1 φθηνότερα B-SUV με αυτόματο κιβώτιο

Ανήκουν στην κατηγορία με το μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον και συνδυάζουν την πρακτικότητα με την άνεση τόσο από πλευράς χώρων όσο και οδηγικά χάρη στην ευκολία του αυτόματου κιβωτίου.

  • -
  • -

Όποιος αναζητά καινούργιο αυτοκίνητο με τιμή κοντά στις 20.000 ευρώ, θα έχει σίγουρα συνειδητοποιήσει ότι οι επιλογές είναι σαφώς περιορισμένες συγκριτικά με το παρελθόν. Η αγορά έχει αυξήσει το budget της, τα φθηνά μοντέλα έχουν εξαφανιστεί και τα γούστα έχουν ακριβύνει. Δεν είναι μόνο ότι οι τιμές έχουν ανέβει. Το κοινό πλέον έχει στραφεί ξεκάθαρα προς τα SUV, κάτι που αυτομάτως σημαίνει και υψηλότερο κόστος απόκτησης. Εάν κι εσύ ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, αλλά ταυτόχρονα δεν θες να δώσεις και μία περιουσία, τα B-SUV είναι πιθανότατα η καλύτερη επιλογή για σένα.

Παράλληλα, το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων έχει αρχίσει επίσης να είναι περιζήτητο. Ειδικότερα όσοι «γράφουν» πολλά χιλιόμετρα εντός πόλης γνωρίζουν καλά την ευκολία που προσφέρουν τα δύο πεντάλ (αντί των τριών) με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις να γίνονται με αγχολυτικό τρόπο και σαφώς πιο ξεκούραστα. Γι' αυτό, είπαμε να συνδυάσουμε τα δύο αυτά στοιχεία, ψάχνοντας για τα πιο φθηνά B-SUV με αυτόματο κιβώτιο.

Παρακάτω ακολουθούν οι 5+1 επιλογές με τη χαμηλότερη τιμή. Το +1 προκύπτει διότι έχουμε δύο μοντέλα στο νούμερο 4 που ξεκινούν από την ίδια τιμή, ενώ οφείλουμε να αναφέρουμε ότι οι πρώτες δύο θέσεις ανήκουν σε αμιγώς ηλεκτροκίνητα μέλη του segment.

5. Hyundai Bayon – 23.890 €

2

Το μικρότερο SUV της Hyundai προς το παρόν ακούει στο όνομα Bayon και ένα από τα βασικά όπλα του είναι η προσιτή τιμή. Αυτό ισχύει και για τις εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο! Με 23.890 συγκαταλέγεται ανάμεσα στα φθηνότερα. Το 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7DCT συνδυάζεται με τον τρικύλινδρο turbo 1.0 T-GDI των 100 ίππων, με mild hybrid υποβοήθηση. Πατήστε εδώ για περισσότερα.

4. KGM Tivoli – 22.990 €

1

Το Tivoli αποτελεί την εισαγωγική, B-SUV επιλογή στη γκάμα της KGM που μόλις ήρθε στη χώρα μας. Η φθηνότερη επιλογή με αυτόματο κιβώτιο χρησιμοποιεί βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 163 ίππους. Μάλιστα το συγκεκριμένο σύνολο μπορεί να συνδυαστεί και με σύστημα τετρακίνησης, είτε με χειροκίνητο, είτε με αυτόματο κιβώτιο. Πατήστε εδώ για περισσότερα.

4. Seat Arona – 22.990 €

4

Tο SEAT Arona μπορεί να μην έχει τεράστια ιστορία, αλλά έχει καταφέρει πάρα πολύ γρήγορα να αγαπηθεί από το κοινό και να πετύχει υψηλά νούμερα πωλήσεων στην Ελλάδα. Η νεανική σχεδίαση, ο πρακτικός χαρακτήρας, αλλά και το υψηλό τεχνολογικό υπόβαθρο από το βασικό εξοπλισμό είναι στοιχεία που το έκαναν να ξεχωρίσει. Η φθηνότερη αυτόματη επιλογή έρχεται με το νέο 1.000άρη μοτέρ των 115 ίππων. Πατήστε εδώ για περισσότερα.

3. Kia Stonic – 22.440 €

4

Το Stonic έχει καταφέρει να καθιερωθεί στην αγορά, καθώς σε αυτό το μοντέλο η Kia έχει δημιουργήσει μία ολοκληρωμένη πρόταση που καλύπτει κάθε αγοραστή. Compact και οικονομικό, συνδυάζεται με αποδοτικά κινητήρια σύνολα και πλούσιο εξοπλισμό. Η έκδοση που αφορά τη συγκεκριμένη λίστα χρησιμοποιεί 1.000άρη κινητήρα βενζίνης με 100 ίππους. Πατήστε εδώ για περισσότερα.

2. Citroen e-C3 Aircross – 20.770 €

1

Η νέα γενιά του δημοφιλούς γαλλικού B-SUV έρχεται για πρώτη φορά και με αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο, το οποίο όπως φαίνεται είναι και το φθηνότερο χωρίς… τρία πετάλια. Το ηλεκτρικό e-C3 Aircross λοιπόν έρχεται με ηλεκτροκινητήρα 113 ίππων και μπαταρία 44 kWh, η οποία χαρίζει αυτονομία που αγγίζει τα 306 km. Πληροφοριακά να πούμε ότι το φθηνότερο C3 Aircross με μοτέρ βενζίνης και αυτόματο κιβώτιο φτάνει τις 25.000 ευρώ. Πατήστε εδώ για περισσότερα.

1. Opel Frontera – 19.971 €

1

Το Opel Frontera, το ολοκαίνουριο B-SUV της γερμανικής μάρκας που ήρθε πλέον και στην Ελλάδα, γίνεται το πρώτο αυτοκίνητο που είναι φθηνότερο ως ηλεκτρικό παρά ως υβριδικό. Η ηλεκτρική έκδοση έχει ισχύ 113 ίππων (ίδιο σύνολο με το e-C3 Aircross), ενώ η μπαταρία είναι τύπου LFP με χωρητικότητα 44 kWh, με την αυτονομία στα 305 km. Το θερμικό Frontera ξεκινά από τις 23.400 ευρώ. Πατήστε εδώ για περισσότερα.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...