Η Mercedes αλλάζει όνομα στα μοντέλα της - Πώς θα λέγονται;

Αλλαγή στρατηγικής εφαρμόζει η Mercedes-Benz, με αφετηρία τη νέα ηλεκτρική έκδοση του εμβληματικού G-Class που αναμένεται σύντομα.

  • -
  • -

Τα προηγούμενα χρόνια, η Mercedes-Benz ξεχώριζε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην γκάμα της με τον κωδικό “EQ”. Από το compact SUV, EQA, μέχρι την κορυφαία EQS, ήταν ο τρόπος διαχωρισμού των συμβατικών μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, από τις προτάσεις με μπαταρία και ηλεκτροκινητήρες. Σύντομα όμως, αυτό θα αλλάξει. Η γερμανική μάρκα θα ακολουθήσει την κλασική ονοματολογία της και στο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης, με σκοπό την ενσωμάτωσή της στην γκάμα χωρίς προεξοχές. Και το πρώτο μοντέλο που ακολουθεί αυτή τη λογική είναι η ηλεκτρική εκδοχή του G-Class, ενός εμβληματικού αυτοκινήτου που απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό.

EQ Technology είναι το… μέλλον!

Αντί να ονομαστεί Mercedes-Benz EQG, το ηλεκτρικό G-Class λέγεται απλώς… G 580 EQ Technology. Ενσωματώνεται πλήρως στην γκάμα και δεν αποτελεί ένα ξεχωριστό μοντέλο, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στις περιπτώσεις της EQA με την GLA, της EQB με την GLB και πάει λέγοντας. Θα ήταν λάθος η Mercedes να εγκαταλείψει τον κωδικό “G-Class” για την ηλεκτρική έκδοση του αυτοκινήτου, οπότε το EQG εγκαταλείφθηκε σαν ιδέα και προτίμησαν να μη διαφοροποιήσουν το όνομά του. Σταδιακά η ίδια λογική θα ακολουθηθεί και στα υπόλοιπα μοντέλα της Mercedes-Benz, μέχρι τελικά να περάσει σε όλα της τα αυτοκίνητα.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε την Mercedes EQS 450 4MATIC

Οι ηλεκτρικές εκδόσεις θα βρίσκονται στο πλάι των υπόλοιπων με κινητήρες βενζίνης, diesel αλλά και τις AMG παραλλαγές. Θα αποτελούν συνέχεια του μοντέλου και όχι κάποια άλλη πρόταση «απέναντι» από τις συμβατικές και AMG εκδόσεις, με τις απαραίτητες αισθητικές τροποποιήσεις όπως για παράδειγμα η κλειστή μάσκα εμπρός, ειδικές αεροδυναμικές ζάντες κλπ. Όπως πολύ χαρακτηριστικά αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος της μάρκας, είναι λάθος να εγκαταλειφθούν πολύ δυνατά brand names όπως το E-Class, το S-Class ή το G-Class, για να δημιουργηθούν μοντέλα με «άγνωστα» μέχρι σήμερα ονόματα όπως η EQE, η EQS και το EQG.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...