Πρόστιμο 38.000 ευρώ σε οδηγό από την ΑΑΔΕ – Δείτε τι είχε κρύψει στο αυτοκίνητο

Στο αυτοκίνητο απαγορεύεται να μεταφέρουμε ή να κρύβουμε ορισμένα πράγματα. Όποιος παρανομεί, κινδυνεύει με πολύ βαριά πρόστιμα από την ΑΑΔΕ.

  • -
  • -

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους σε τελωνεία, αεροδρόμια και πρατήρια υγρών καυσίμων, βγάζοντας συνεχώς «λαβράκια». Το εύκολο και προφανώς παράνομο χρήμα, για πολλούς έχει γίνει επάγγελμα, με το λαθρεμπόριο και την παράνομη διακίνηση διαφόρων ειδών, να ανθούν.

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, πραγματοποιούν καθημερινά εκτεταμένες έρευνες σε όλη την επικράτεια, καταγράφοντας σημαντικές επιτυχίες. Για παράδειγμα, το διάστημα Ιουνίου-Σεπτεμβρίου 2024, μόνο στα τελωνεία της χώρας κατάσχεσαν σχεδόν 400.000 ευρώ σε αδήλωτα ρευστά διαθέσιμα, χιλιάδες Ντιρχάμ ΗΑΕ και εκατοντάδες χιλιάδες Ρούβλια Ρωσίας.

aade

Επίσης, πολλοί οδηγοί εντοπίστηκαν να μεταφέρουν καπνικά προϊόντα, κάτι το οποίο απαγορεύεται ρητώς από τη νομοθεσία.  Οι ειδικοί σκύλοι ανιχνευτές στα τελωνεία δεν αστειεύονται, σημειώνοντας συνεχώς σπουδαία αποτελέσματα.

Κρύβουν παράνομα προϊόντα ακόμη και στα παιδικά καθίσματα

Ειδικότερα, στο τελωνείο Ευζώνων, οι σκύλοι ανιχνευτές με τα ονόματα «Βούκα» και «Άρια», εντόπισαν δεκάδες οχήματα που μετέφεραν κρυμμένα σε διάφορα σημεία του αμαξώματος παράνομα τσιγάρα και καπνικά προϊόντα.

Δείτε ακόμη: Πόσα μετρητά επιτρέπεται να έχω στο αυτοκίνητο; Τι λέει ο νόμος

Ένας από αυτούς τους οδηγούς, όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, είχε κρύψει σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες του ΙΧ αυτοκινήτου 299 κούτες με 59.800 τσιγάρα και 2,4 κιλά σε καπνό. Στον οδηγό, επιβλήθηκε πρόστιμο 37.986 ευρώ για λαθρεμπορία.

aade

Επίσης, σε άλλον οδηγό επιβλήθηκε πολλαπλό τέλος για λαθρεμπορία τσιγάρων ύψους 10.318 €, ενώ ένας ακόμη εντοπίστηκε να έχει κρύψει καπνό μέσα στο παιδικό καθισματάκι. Προφανώς και αυτός κλήθηκε να πληρώσει βαρύ πρόστιμο.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...