Σοκάρει η πρώτη τιμή του FIAT Grande Panda - Κάτω από 16.000 ευρώ

Το νέο αυτοκίνητο πόλης της FIAT ξεκινάει την εμπορική του πορεία στην Ευρώπη και οι πρώτες τιμές του, δείχνουν ότι θα εξελιχθεί σε… best-seller!

  • -
  • -

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η FIAT αλλάζει ριζικά την προσέγγισή της, κάνοντας αυτό που ξέρει καλύτερα: τη δημιουργία μικρών αυτοκινήτων πόλης με χαρακτήρα, που ξεφεύγουν από τη βασική ιδέα του «εργαλείου» και τα αγοράζεις τόσο με τη λογική, όσο και με το συναίσθημα. Το νέο Grande Panda είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Και μάλιστα οι πρώτες τιμές του δείχνουν ότι συνοδεύεται από μια άκρως ανταγωνιστική τιμή! Η ηλεκτρική εκδοχή του Grande Panda στοιχίζει στη Γαλλία από 15.900 ευρώ υπολογίζοντας και την κρατική επιδότηση που ισχύει στη χώρα. Η τιμή προ επιδότησης είναι 18.900 ευρώ, άρα και πάλι μιλάμε για ένα πάρα πολύ φθηνό ηλεκτρικό μοντέλο! Σύντομα θα παρουσιαστεί και η Hybrid εκδοχή του με mild hybrid βενζινοκινητήρα 100 PS.

Πότε έρχεται στην Ελλάδα το FIAT Grande Panda;

 

Οι παραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και στην Ελλάδα, το ιταλικό μοντέλο αναμένεται στα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2025. Ο ελληνικός τιμοκατάλογος ωστόσο θα ανακοινωθεί νωρίτερα, οπότε οι ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν να δουν πόσο στοιχίζει στη χώρα μας και να το προπαραγγείλουν. Θυμίζουμε ότι το FIAT Grande Panda είναι ένα αυτοκίνητο πόλης με μήκος στα 3,99 m, πλάτος 1,78 m και ύψος 1,57 m. Οι σχεδιαστές της μάρκας έδωσαν μεγάλη βαρύτητα στην εκμετάλλευση των διαθέσιμων διαστάσεων, με αποτέλεσμα να ανακοινώνουν ότι το αυτοκίνητο είναι πολύ ευρύχωρο. Το ψηλό αμάξωμα και το μεγαλύτερο μήκος συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, αναμένεται να καθιστά τη φιλοξενία ενηλίκων πιο άνετη στο πίσω κάθισμα.

Πλούσια ψηφιακή τεχνολογία

To ταμπλό με τις κίτρινες λεπτομέρειες και το σχήμα της οβάλ πίστας του Lingotto, κλέβει τις εντυπώσεις, όπως και το ξεχωριστό τιμόνι. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει διαγώνιο 10 ίντσες και η κεντρική οθόνη που φιλοξενεί το σύστημα πολυμέσων 10,25΄΄. Φυσικά, δεν λείπουν οι θύρες φόρτισης και οι θήκες για την τοποθέτηση κινητών τηλεφώνων και άλλων αντικειμένων. Οι επιφάνειες καλύπτονται από υφάσματα σε μοντέρνα χρώματα, στο ταμπλό υπάρχει ξύλο από ίνες μπαμπού, με τα καθίσματα, τα οποία έχουν ενσωματωμένα προσκέφαλα εμπρός να φέρουν μια κίτρινη επιγραφή που αναφέρει: «PANDA MADE WITH LOVE IN FIAT». Τέλος, υπάρχουν πανέξυπνοι αποθηκευτικοί χώροι όπως εκείνος των 13 lt στο ταμπλό, ενώ το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 361 lt.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...