Ό,τι ξέρουμε για το νέο Hyundai Ioniq 6 N μέχρι τώρα

Η Hyundai θα παρουσιάσει σύντομα την έκδοση Ν του Ioniq, η οποία αναμένεται να διαθέτει τον ίδιο εκρηκτικό χαρακτήρα με το Ioniq 5 N. Δες τι ξέρουμε μέχρι τώρα!

  • -
  • -

Μπορεί η Hyundai να έχει ξεκάθαρο πλάνο εξηλεκτρισμού, αλλά παράλληλα επενδύει στα μοντέλα που απευθύνονται σε λάτρεις της οδήγησης και της ταχύτητας. Οι δημιουργίες που προκύπτουν από το N Division έχουν γοητεύσει με τις επιδόσεις και τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα τους, με την κορεάτικη εταιρεία να εξακολουθεί να προσφέρει κατασκευές του είδους στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Ioniq 5 N, το οποίο κατάφερε να ενθουσιάσει ακόμα και όσους σκληροπυρηνικούς petrolhead. Το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που θα φέρει τα λογότυπα N, θα είναι το Ioniq 6. Η Hyundai έχει επιβεβαιώσει την παραγωγή του μοντέλου, ενώ έχει ήδη κάνει την εμφάνιση του -έστω καμουφλαρισμένο – στην πίστα του Nurburgring. Ακόμα, παραμένει άγνωστο πότε θα αποκαλυφθεί επίσημα, αλλά είναι δεδομένο ότι βρισκόμαστε στα τελευταία στάδια εξέλιξης και δοκιμών του αυτοκινήτου. Τι γνωρίζουμε, όμως, για το νέο Hyundai Ioniq 6 N μέχρι σήμερα;

Επιθετικό και εκλεπτυσμένο

Σίγουρα, θα διαφοροποιείται σε σχέση με το απλό Ioniq 6, με τις πρώτες εικόνες από το αυτοκίνητο δοκιμών να μας προϊδεάζουν για τη σχεδίαση του. Θα φέρει ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο, με νέους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, διαφοροποιημένο πλαϊνά μαρσπιέ, μεγαλύτερους τροχούς, αλλά και μία εντυπωσιακή αεροτομή στο πίσω μέρος. Αναμένεται να είναι αρκετά πιο κοντά στο έδαφος, την ώρα που αυξημένο θα είναι και το πλάτος του αυτοκινήτου, και γενικότερα να θυμίζει το πρωτότυπο RN22e που βλέπετε στις φωτογραφίες. Φυσικά, είναι δεδομένο ότι το χρώμα που θα λανσαριστεί το μοντέλο, θα είναι το κλασσικό γαλάζιο που συνοδεύει όλες τις δημιουργίες του N Division. 

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το νέο Hyundai Ioniq 5 N [video]

Ακόμα πιο ισχυρό!

Καταρχήν, είναι σίγουρο ότι θα εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα. Οι φήμες αναφέρουν ότι θα είναι το ισχυρότερο N που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι θα αποδίδει περισσότερους από τους 650 ίππους του Ioniq 5 N. Είναι πολύ πιθανό, για τα πρώτα 100 km/h από στάση να χρειάζεται κοντά στα 3 sec… Όσον αφορά τη μπαταρία, το Ioniq 6 εφοδιάζεται με μία χωρητικότητας 77,4 kWh. Όμως, η ισχυρή εκδοχή μοιάζει σίγουρο ότι θα χρησιμοποιήσει την ίδια με αυτή που δίνει ενέργεια στο Ioniq 5 N, η οποία και έχει χωρητικότητα 84 kWh. Όσον αφορά την αυτονομία, αυτή λογικά θα είναι μικρότερη από τα 583 km που προσφέρει η έκδοση των 325 ίππων με τους δύο ηλεκτροκινητήρες. Φυσικά, είναι δεδομένο ότι θα εφοδιάζεται με όλα τα συστήματα και προγράμματα οδήγησης που γνωρίσαμε στο Ioniq 5 N.

Πότε θα παρουσιαστεί και επίσημα; Με δεδομένο ότι το αυτοκίνητο πραγματοποιεί τις πρώτες του δοκιμές εκτός εργοστασίου, θα μπορούσαμε να υπολογίσουμε ότι θα αποκαλυφθεί μέσα στο επόμενο έτος. Βέβαια, με δεδομένο ότι το Ioniq 6 θα δεχθεί ένα μικρό φρεσκάρισμα το 2026, δεν είναι απίθανο η αποκάλυψη της έκδοσης Ν να μετατεθεί για την ίδια χρόνια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...