Μεγάλη αλλαγή στην Ελλάδα - Έτσι μπορείς να παρακολουθείς το παιδί σε Ταξί

Με εξειδικευμένο λογαριασμό και συνεχή παρακολούθηση, οι μετακινήσεις των εφήβων είναι πιο ασφαλείς από ποτέ.

  • -
  • -

Μία νέα υπηρεσία προβλέπει την ασφαλή μετακίνηση νεαρών με ταξί, αφαιρώντας από τους γονείς ένα μεγάλο άγχος. Η Uber προσφέρει στους γονείς τη δυνατότητα να δημιουργήσουν έναν εξειδικευμένο λογαριασμό Uber για τα παιδιά τους, ηλικίας 13 έως 17 ετών, μέσω του οικογενειακού τους προφίλ. Το «Uber for Teens» έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τις οικογένειες στις μετακινήσεις τους. Οι έφηβοι θα έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν μια διαδρομή μέσω του λογαριασμού τους, ο οποίος διαθέτει ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, υπό την επίβλεψη των γονιών τους.

Πώς λειτουργεί ακριβώς;

Μόνο οι έφηβοι ηλικίας 13-17 ετών μπορούν να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό Uber for Teens, μέσω πρόσκλησης από το οικογενειακό τους προφίλ.Οι γονείς μπορούν να “προσθέσουν έναν έφηβο” στο προφίλ τους και ο/η έφηβος/η θα λάβει πρόσκληση να κατεβάσει την εφαρμογή Uber. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η οποία περιλαμβάνει υποχρεωτική εκπαίδευση ασφαλείας, ο/η έφηβος/η μπορεί να αρχίσει να χρησιμοποιεί τον λογαριασμό του/της.

Τι προσφέρει η υπηρεσία!

Καταρχήν, ζωντανή παρακολούθηση διαδρομής. Οι γονείς μπορούν να παρακολουθούν τη διαδρομή σε πραγματικό χρόνο μέσω της εφαρμογής, λαμβάνοντας πληροφορίες για τον οδηγό και τον προορισμό. Κατά την επιβίβαση του εφήβου στο αυτοκίνητο, απαιτείται η εισαγωγή ενός μοναδικού κωδικού PIN από τον οδηγό στην εφαρμογή για να ξεκλειδώσει η διαδρομή, προσφέροντας επιπλέον προστασία. Επιπλέον, η εφαρμογή ανιχνεύει τυχόν αποκλίσεις από την προγραμματισμένη διαδρομή και ειδοποιεί τον γονέα και τον οδηγό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ακόμα, οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν με τον οδηγό κατά τη διάρκεια της διαδρομής, καθώς και με τη γραμμή ασφαλείας της Uber. Τέλος, μόνο οι οδηγοί με υψηλές αξιολογήσεις μπορούν να δέχονται αιτήματα από κατόχους εφηβικών λογαριασμών.

Δείτε ακόμη: Αριθμός πλαισίου - Που θα τον βρεις; 

Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά δεν μπορούν να απενεργοποιηθούν, διασφαλίζοντας έτσι τη συνεχή προστασία των εφήβων. Σημειώστε, πως η Uber ξεκίνησε τη μελέτη για τη δημιουργία της υπηρεσίας αυτής πριν από περίπου έναν χρόνο, με τη συμβολή ειδικών ασφαλείας, όπως η Safe Kids Worldwide και η ParentZone.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...