Το «κρεμαστό» τρένο της Γερμανίας που περνά πάνω από τα αυτοκίνητα

Είναι μία λύση ή απλά μία εντυπωσιακή επιλογή για τη γερμανική πόλη; Σίγουρα, αν βρεθείτε αξίζει να πάτε μία βόλτα

  • -
  • -

Ίσως, κάποιοι να θυμούνται πως παλιότερα αρκετοί είχαν οραματιστεί την κατασκευή κρεμαστών τρένων, είτε για εμπορικούς λόγους είτε ως μέσο μεταφοράς. Στη Γερμανία, και συγκεκριμένα στο Βούπερταλ, το… όνειρο έγινε πραγματικότητα και η πρώτη γραμμή κρεμαστού σιδηροδρόμου εγκαινιάστηκε από τον Γουλιέλμο το Β’ το 1901, ο οποίος μάλιστα πήγε βόλτα με τη σύζυγο του. Η κατασκευή του είχε διάρκεια τριών ετών και χρησιμοποιήθηκαν 20.000 τόνοι χάλυβα! Ο εντυπωσιακός σιδηρόδρομος είχε μεγάλη απήχηση και μέχρι το 1925 τον είχαν χρησιμοποιήσει περισσότεροι από 20 εκατομμύρια επιβάτες.

Από τότε και μέχρι σήμερα, το κρεμαστό τρένο εξακολουθεί να εξυπηρετεί όσους βρίσκονται το Wuppertal και στο Barmen, με αποτέλεσμα να θεωρείται εμβληματικό για την περιοχή. Φυσικά, τα πρώτα βαγόνια δεν υπάρχουν πια, με εκείνα που κυκλοφόρησαν το 1972 να αντικαθίστανται με νεότερα και πιο σύγχρονα το 2016. Μέχρι και σήμερα, μία βόλτα με το Schwebebanhn, όπως αποκαλείται στα γερμανικά, αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες της πόλης. Εκτός από ένα αξιοθέατο, είναι τρόπος ζωής για τους κατοίκους, οι οποίοι και το προτιμούν για τις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Δείτε ακόμη: Γιατί στα σκυλιά αρέσει να κυνηγούν τα αυτοκίνητα; 

 

Μάλιστα, μέχρι το 1991 ήταν ο ασφαλέστερο δημόσιο μεταφορικό μέσο στη Γερμανία, αφού σε 90 χρόνια λειτουργίας είχαν καταγραφεί ελάχιστα ατυχήματα! Βέβαια, αυτό άλλαξε τον Απρίλιο του ίδιου έτους, όταν ένα τρένο συγκρούστηκε με σιδερένιο αντικείμενο 100 κιλών από ένα κτίριο προς ανέγερση, με αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Σε κάθε περίπτωση, αν βρεθείτε στο Wuppertal σίγουρα μία βόλτα με το κρεμαστό τρένο είναι ένα από τα must της πόλης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...