To No1 Mazda στην Ελλάδα για το 2024 - Ξεκινά από 20.900 ευρώ

Χρησιμοποιώντας δημοφιλή τεχνολογίες όπως αυτή του υβριδισμού, έχει καταφέρει να βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων της ιαπωνικής μάρκας με μεγάλη διαφορά.

  • -
  • -

Στην Ελλάδα, αλλά και στις περισσότερες χώρες του κόσμου, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που αγοράζουν κάποιο καινούριο αυτοκίνητο είναι γνωστό ότι επιλέγουν ένα SUV. Ενδεικτικά στη χώρα μας το ποσοστό των SUV είναι σχεδόν 60%, στοιχείο που δείχνει τη στροφή που έχει πραγματοποιήσει το αγοραστικό κοινό, όσον αφορά τις επιλογές του στα καινούρια αυτοκίνητα.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν και εταιρείες που χρησιμοποιούν άλλα μέσα για να τραβήξουν το ενδιαφέρον του κοινού, κάνοντας έτσι ακόμη και μη SUV μοντέλα να σημειώνουν μεγάλο αριθμό πωλήσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Mazda, η οποία αντί να ποντάρει στην SUV γκάμα της, φαίνεται πως μέσα στο πρώτο 9μηνο του 2024 έχει γνωρίσει μεγαλύτερη επιτυχία στο segment των supermini. Με όπλο τις εντυπωσιακές τιμές κατανάλωσης και την χαμηλή τιμή συγκριτικά με τα μεγαλύτερα μέλη της γκάμας, το Mazda 2 έχει καταφέρει να είναι το No1 αυτοκίνητο του Ιάπωνα κατασκευαστή στην Ελλάδα για το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΑΑ (Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων).

1

Συγκεκριμένα, βρίσκεται στην πρώτη θέση με 1.338 ταξινομήσεις, όταν το αμέσως επόμενο CX-5 έχει μόλις 57 πωλήσεις μέσα στο ίδιο διάστημα. Κάπου εδώ να πούμε ότι οι πωλήσεις του Mazda 2 αφορούν τόσο την ήπια υβριδική έκδοση που βρίσκαμε μέχρι πριν λίγο καιρό στην κατάλογο της μάρκας και είναι κατασκευασμένη in-house, αλλά και την πλήρως υβριδική των 116 ίππων που έχει προκύψει μετά από συνεργασία με την Toyota.

Πληροφοριακά να αναφέρουμε ότι αυτή τη στιγμή στον κατάλογο υπάρχει μόνο το πλήρως υβριδικό «2άρι», το οποίο χρησιμοποιεί ατμοσφαιρικό 1.500άρη βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα. Μαζί, αποδίδουν 116 ίππους που περνάνε στους εμπρός τροχούς από ένα αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης e-CVT. Οι επιδόσεις του είναι αρκετά καλές για την κατηγορία με 0-100 km/h σε 9,7 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα στα 175 km/h.

2

Το εντυπωσιακό μέρος της υπόθεσης όμως είναι η κατανάλωση, με το supermini να χρειάζεται μόλις 3,8 lt/100km, ενώ οι εκπομπές CO2 είναι κάτω των 90 gr/km (87 gr/km). Όλα τα παραπάνω όχι μόνο σε κάνουν να ξεχάσεις τις δυσάρεστες επισκέψεις στο πρατήριο καυσίμων, αλλά σε απαλλάσσουν και από το άγχος των Τελών Κυκλοφορίας.

Οι τιμές για το συγκεκριμένο μοντέλο ξεκινούν από 20.923,69 ευρώ με το πακέτο εξοπλισμού Prime Line που περιλαμβάνει στοιχεία όπως:

  • Κάμερα οπισθοπορίας
  • Adaptive Cruise Control
  • Αυτόματο κλιματισμό
  • Οθόνη infotainment 9 ιντσών

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για την συγκεκριμένη έκδοση, ενώ κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να δείτε τις αντίστοιχες πληροφορίες και για όλη την υπόλοιπη γκάμα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...