Έρχεται το χωμάτινο Hyundai Inster Cross – Πόσο θα κοστίζει;

Η Hyundai παρουσίασε την χωμάτινη έκδοση του πιο προσιτού ηλεκτρικού της μοντέλου, του Inster, το οποίο θα ξεκινήσει την εμπορική του σταδιοδρομία από το νέο έτος.

  • -
  • -

Το Hyundai Inster αποτελεί το νέο αστικό ηλεκτρικό crossover της κορεατικής φίρμας. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που στόχο έχει να κάνει την ηλεκτροκίνηση πιο προσιτή στο ευρύ κοινό και όχι μόνο στους έχοντες οικονομική ευρωστία.

Βασίζεται στο Casper που πωλείται στην Κορέα, είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις, προσφέρει επιπλέον χώρους, ενσωματώνει όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες και χαρίζει υψηλή αυτονομία για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Η παραγωγή του Hyundai Inster θα ξεκινήσει το Νοέμβριο στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Nošovice της Τσεχίας και σύμφωνα με πληροφορίες μας, αναμένεται να έρθει στη χώρα μας προς τα τέλη του 2024 ή αρχές του 2025.

Τώρα και σε χωμάτινη έκδοση

Η Hyundai προτού ακόμα κυκλοφορήσει σε όλες τις αγορές το μικρό ηλεκτρικό της μοντέλο, φρόντισε να παρουσιάσει και την πιο extreme εκδοχή του. Το Inster Cross. Οι διαφορές ανάμεσα στις δυο εκδόσεις αφορούν μόνο το φαίνεσθαι, από την άποψη ότι το τεχνικό σκέλος είναι ίδιο και στα δυο μοντέλα, που σημαίνει ότι και το Cross θα διατίθεται σε δυο εκδόσεις με τη βασική να προσφέρει 97 ίππους με 147 Nm ροπής (μπαταρία 42 kWh) και αυτονομία 300 km, ενώ η κορυφαία έκδοση, θα εφοδιάζεται με μπαταρία 49 kWh, που «μεταφράζεται» σε εμβέλεια κίνησης 355 km με ισχύ 115 ίππων.

Οπτικά, οι προφυλακτήρες της έκδοσης «Cross» του Inster είναι φαρδύτεροι, προκειμένου να προσφέρουν μια πιο στιβαρή εικόνα στο όχημα, υπάρχουν τα απαραίτητα μαύρα προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος, «ποδιές» εμπρός και πίσω για μεγαλύτερη ασφάλεια στις εκτός δρόμου εξορμήσεις και μπάρες οροφής. Η απόσταση όμως από το έδαφος είναι ίδια και στις δυο εκδοχές του μοντέλου.  

Η Hyundai προσφέρει επίσης, στον έξτρα όμως εξοπλισμό, κι ένα ειδικό «καλάθι» για την οροφή το οποίο δύναται να μεταφέρει περισσότερες αποσκευές ή εξοπλισμό για campers και όλους όσους ασχολούνται με extreme sports.

Το Hyundai Inster Cross φέρει επίσης ένα αποκλειστικό χρώμα βαφής με την ονομασία «Amazonas Green Matte» πέραν των πέντε χρωμάτων που είναι προσφέρει ήδη η απλή του έκδοση, ενώ στην καμπίνα μπορεί επίσης να το παραγγείλει κανείς με έναν ειδικό συνδυασμό χρωμάτων και διακοσμητικών στοιχείων όπως γκρι ύφασμα με κίτρινες πινελιές κ.α.

Δείτε ακόμη: Οι πρώτες τιμές του νέου Hyundai INSTER

Τώρα, σε ότι αφορά το κόστος, τα νέα που έρχονται από Αγγλία μεριά δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά. Αν υπολογίσουμε ότι οι τιμές στη Μ. Βρετανίας είναι χοντρικά 10% πάνω από αυτές της Ελλάδας, τότε το Inster Cross είναι πιθανό να ξεκινά στη χώρα μας πάνω από 25.000 ευρώ, δεδομένου ότι στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου η τιμή εκκίνησης είναι 28.109 ευρώ. Βέβαια η τιμή δύναται να μειωθεί με την κρατική επιδότηση του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά αλλά και πάλι εάν τελικά ισχύσει το εν λόγω κόστος για τη βασική έκδοση του μοντέλου, είναι μάλλον τσιμπημένο για ένα αυτοκίνητο πόλης… Έστω και αν αυτό έχει περίσσιο στυλ.  

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...