Η Porsche των 912 ίππων που θα σπάσει το ρεκόρ στο Nurburgring

Θαρρείς πως είναι βγαλμένη από τον μαγικό κόσμο του Le Mans αυτή η Porsche θα είναι ταχύτερη από την 911 GT3 RS!

  • -
  • -

Το RML Group είναι γνωστό για την αγωνιστική του εμπλοκή, τη συνεργασία του με εταιρείες όπως η McLaren και η Aston Martin, όπως και στη δημιουργία ιδιαίτερων κατασκευών. Αυτή τη φορά, ο βρετανικός οίκος φρόντισε να προκαλέσει με μία δημιουργία που στοχεύει να είναι ταχύτερη από την Porsche 911 GT3 RS στη θρυλική πίστα του Nurburgring. Οι τεχνικοί της RML έφεραν στο εργαστήριο τους μία 911 Turbo S και ουσιαστικά την μετέτρεψαν στο απόλυτο GT. Οι Βρετανοί άντλησαν έμπνευση από τα σπορ πρωτότυπα του Le Mans στα μέσα της δεκαετίας του ’90, δανειζόμενοι και στοιχεία από τα σημερινά Hypercar. Το αποτέλεσμα φυσικά και τους δικαιώνει, αφού η P39 δείχνει εξ όψεως και μόνο πως μπορεί να κάνει πραγματικότητα όσα υπόσχεται.

Η 911 Turbo S είναι απλά ο δότης, αφού το αμάξωμα κατασκευάστηκε εκ νέου, αποκλειστικά από carbonfibre. Το μεταξόνιο αυξήθηκε κατά 25 mm, ενώ το μήκος κατά 170 mm. Τα μετατρόχια εμπρός και πίσω τραβήχτηκαν 100 mm προς τα έξω, ενώ το πλάτος μεγάλωσε κατά 90 mm. Όλα αυτά, την καθιστούν μυώδης και εντυπωσιακή. Το αεροδυναμικό πακέτο αυξάνει την κάθετη δύναμη κατά 13% εμπρός και 60% πίσω, με τη συνολική βελτίωση να αγγίζει το 35%. Επιπλέον, η πίσω αεροτομή είναι εφοδιασμένη με ένα σύστημα αντίστοιχο με το DRS, το οποίο αυξάνει την τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου και ελέγχεται από τον οδηγό. Όλα τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα η κάθετη δύναμη στα 285 km/h να αγγίζει τα 923 kg, όταν στην απλή 911 Turbo είναι μόλις 204 kg, στα ίδια χιλιόμετρα.

Δείτε ακόμη: Αποκλειστικό - Οδηγούμε τη νέα Porsche Macan [video]

Φυσικά, σημαντικές βελτιώσεις έχει δεχθεί και ο εξακύλινδρος κινητήρας των 3,7 λίτρων με τα δύο τούρμπο. Δύο νέα τούρμπο, νέο ιντερκούλερ, νέος εγκέφαλος και αγωνιστικοί καταλύτες, είναι μόνο μερικές από τις αλλαγές στις οποίες προχώρησαν οι Βρετανοί τεχνικοί. Η απόδοση του έχει εκτοξευθεί στους 912 ίππους, όταν η ροπή είναι 1.000 Nm! Φυσικά, το αμάξωμα έχει τον απαραίτητο κλωβό ασφαλείας, ενώ τα εμπρός καθίσματα είναι μπάκετ με ζώνες τεσσάρων σημείων. Με όλες τις παραπάνω αλλαγές, σύμφωνα με τις προσομοιώσεις που έχει κάνει η RML, η P39 θα είναι 4,3 sec ταχύτερη από την 911 GT3 RS. Μαλιστα, θεωρούν ότι θα είναι κοντά στην Mercedes-AMG One, η οποία έχει το ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής.

Ο βρετανικός οίκος θα κατασκευάσει συνολικά 10 αυτοκίνητα, με την ολοκλήρωση του πρώτου να υπολογίζεται το Μάρτιο του νέου έτους και το καλοκαίρι αναμένεται να κάνει την προσπάθεια της για το ρεκόρ γύρου στο Nurburgring. Όσο για το κόστος; Φυσικά και δεν θα είναι φθηνή, αφού θα κοστίζει κοντά στα 527.000 €

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...