Ο θησαυρός των Ταξί – Πώς βρήκαν 50 εκατ. ευρώ!

Μία και μόνο κίνηση από την πλευρά του κράτους ήταν αρκετή προκειμένου να εκτιναχθεί ο τζίρος στα Ταξί. Σε 8 μήνες ανακαλύφθηκε ένας «μικρός θησαυρός».

  • -
  • -

Θεωρούνταν δεδομένο πως η υποχρεωτική χρήση των καρτών και η σύνδεση των οχημάτων Ταξί με POS θα αυξήσει τα έσοδα, ωστόσο, αυτό που συνέβη ξεπέρασε κάθε προσδοκία, από την πλευρά της εφορίας.

Όπως αναφέρει το ertnews.gr, η αύξηση των εισπράξεων μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών άγγιξε το 177%. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, το πρώτο οκτάμηνο του έτους ο τζίρος στα Ταξί μετά τη χρήση καρτών από την πλευρά των επιβατών ανήλθε στα 50 εκατ. ευρώ, την στιγμή που το αντίστοιχο περσινό διάστημα ήταν 18 εκατ.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/86b20eba0513bbef3d3cec300d1e415f.jpg

Μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς και μετά την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ να υποχρεώσουν όλους τους ιδιοκτήτες να τοποθετήσουν στα οχήματά τους το ειδικό αυτοκόλλητο για τη χρήση POS και να δέχονται ηλεκτρονικές συναλλαγές, τα έσοδα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 74 εκατ. ευρώ.

Με απλά λόγια, η χρήση POS και η πληρωμή με κάρτες, αποκάλυψε ένα «μικρό θησαυρό» στο οικονομικό επιτελείο και κάθε μήνας που περνάει, φέρνει όλο και περισσότερα έσοδα στα κρατικά ταμεία.

Πότε ένας οδηγός Ταξί λαμβάνει πρόστιμο 1.000 ευρώ

Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε πως, σύμφωνα με την απόφαση της ΑΑΔΕ, όλοι οι οδηγοί ταξί έχουν προθεσμία τριών εβδομάδων (ξεκίνησε από 9 Οκτωβρίου 2024), για να τοποθετήσουν στο πίσω δεξιά τζάμι των οχημάτων τους τις ειδικές αυτοκόλλητες ταμπέλες, με τις οποίες ενημερώνονται οι καταναλωτές σχετικά με την υποχρέωση αποδοχής καρτών πληρωμών από τους αυτοκινητιστές.

Δείτε ακόμη: Τι απαγορεύεται να κάνει ο επιβάτης από μόνος του στο Ταξί - Δεν το φαντάζεστε

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία τους (ΠΟΕΙΑΤΑ) έχει παραλάβει το σύνολο των αυτοκόλλητων, δίνοντας έτσι το σήμα εκκίνησης προς τους οδηγούς για να παραλάβουν και να κολλήσουν τη σχετική σήμανση. Σε περίπτωση μη επικόλλησης της αυτοκόλλητης ταμπέλας, προβλέπεται πρόστιμο 1.000 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...