Νέο video: Δοκιμάζουμε το νέο FIAT 600 Hybrid

Η FIAT επιστρέφει στα B-SUV πολύ δυναμικά, με το 600 να αποτελεί τη φινετσάτη, αλλά και ταυτόχρονα λογική επιλογή για κάποιον που θέλει ένα ολοκληρωμένο πακέτο.

  • -
  • -

Η πρώτη φορά που είδαμε το FIAT 600 ήταν το μακρινό 1955. Από τότε πολλά άλλαξαν, αλλά οι Ιταλοί στοχεύουν να κρατήσουν το επίπεδο επιτυχίας ίδιο. Σχεδόν 70 χρόνια αργότερα λοιπόν, το όνομα 600 επιστρέφει στη γκάμα, για να ενταχθεί στην πιο ισχυρή και ταυτόχρονα ανταγωνιστική κατηγορία της αγοράς, αυτή των B-SUV. Έχοντας ως όπλα το design, την άνεση, την πρακτικότητα, αλλά και την οικονομία χάρη στα υβριδικά και ηλεκτρικά σύνολα, είναι έτοιμο να πέσει στη «μάχη» του δημοφιλούς segment. Εμείς το οδηγήσαμε για πρώτη φορά στη βασική ήπια υβριδική έκδοση των 100 ίππων.

Διαβάστε την αναλυτική δοκιμή εδώ

1

Σχεδιαστικά, το αυτοκίνητο δανείζεται τα καλύτερα στοιχεία από το άκρως επιτυχημένο εμπορικά 500, ενσωματώνοντας όμως στις γραμμές του όλα τα SUV στοιχεία που απαιτούν οι αγοραστές. Η σύνδεση με το μικρότερο αδερφάκι συνεχίζεται και στο σχεδιασμό της καμπίνας, ενώ τα υπόλοιπα γνώριμα στοιχεία προέρχονται από συγγενικά μοντέλου του Ομίλου Stellantis.

2

Ο 3κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 1.200 cc  που βρίσκουμε στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο αποδίδει 100 ίππους και ενισχύεται από έναν ηλεκτροκινητήρα 29 ίππων που αντλεί ενέργεια από ένα υβριδικό σύστημα 48V και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων. Σε χαμηλές ταχύτητες στον αστικό κύκλο, ο ηλεκτροκινητήρας επιτρέπει στο 600 να κινείται σε μεγάλο ποσοστό με ηλεκτρική ενέργεια, στοιχείο που συμβάλλει στην εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση που αγγίζει μόλις τα 4,8 lt/100km.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα παρακολουθήστε το νεότερο μας video στην κορυφή του άρθρου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...