Skoda Scala: Το απόλυτο μικρομεσαίο οικογενειακό!

Μπορείς να συνδυάσεις τα πάντα σε ένα άκρως πρακτικό, αλλά συνάμα ελκυστικό πακέτο; Με το νέο Scala, η Skoda απαντάει καταφατικά!

  • -
  • -

Η κατηγορία των μικρομεσαίων μοντέλων εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρη, συνδυάζοντας στοιχεία που εκτιμούν οι περισσότεροι, όπως η ευελιξία, η ευρυχωρία και η πρακτικότητα. Η Skoda έχει ισχυρή παρουσία στο segment, με το νέο Scala να διαπρέπει σε όλους τους τομείς. Σήμερα, το τσέχικο μοντέλο είναι μοντέρνο και ενισχυμένο σε τεχνολογικό υπόβαθρο, χωρίς να αφήνει περιθώριο αμφισβήτησης. Διατηρώντας ακέραιες αξίες της μάρκας, όπως η αξιοπιστία και η ποιότητα που διακρίνει όλα τα μοντέλα της, το νέο Scala προσφέρει σε ένα πακέτο ό,τι χρειάζεται ο σύγχρονος οικογενειάρχης, και όχι μόνο! 

Διαχρονικό, αλλά μοντέρνο!

Οι περισσότεροι Κατασκευαστές αναλώνονται στο στιλ, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα σημαντικούς τομείς που εστιάζει το ενδιαφέρον του ο οδηγός. Στη Skoda έχουν αποδείξει πως μπορούν να δημιουργήσουν ένα ελκυστικό αμάξωμα, χωρίς να χάνουν σε ουσία. Και στο νέο Scala ο δυναμισμός και η σπορτίφ εικόνα δεν θυσιάζονται προς χάριν της πρακτικότητας. Με μήκος που το φέρνει στην καρδιά των μικρομεσαίων μοντέλων και μεγάλο μεταξόνιο, υπόσχεται ευελιξία και ευρυχωρία. Οι γραμμές του αμαξώματος το καθιστούν πληθωρικό, μοιάζοντας να δανείζεται στοιχεία από διαφορετικές κατηγορίες. Το εμπρός μέρος εκφράζει τη σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας, με τα νέα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω να κάνουν χρήση τεχνολογίας LED. Η κομψή και εκφραστική του εικόνα σε κερδίζει και δεν είναι τυχαίο πως έχει κατακτήσει στο παρελθόν τον επίζηλο τίτλο Red Dot Award

Με σημαία την ευρυχωρία!

Το νέο Scala βρίσκεται σε δική του κλάση σε επίπεδο άνεσης και χώρων. Όσο περίεργο και αν ακούγεται, οι διαθέσιμοι χώροι είναι αντίστοιχοι με αυτούς που προσέφερε η Octavia 3ης γενιάς! Ενδεικτικό στοιχείο της κορυφαίας ευρυχωρίας που το διακρίνει. Τα 73 mm για τα γόνατα των πίσω επιβατών, αλλά και τα 980 mm αέρα για το κεφάλι τους, είναι νούμερα που δεν συναντάς σε άλλο μοντέλο της κατηγορίας. Φυσικά, αντίστοιχα πληθωρικός είναι και ο χώρος αποσκευών, ο οποίος κυμαίνεται από 467 lt έως τα 1.410 ltμε την αναδίπλωση της πλάτης των καθισμάτων. Και μάλιστα, προσφέροντας για πρώτη φορά σε compact μοντέλο της Skoda hands free ηλεκτρική λειτουργία του χώρου αποσκευών!

Το πορτ μπαγκάζ διαθέτει μία σειρά από λύσεις που κάνουν ακόμα πιο εύκολη και… σίγουρη τη μεταφορά αντικειμένων, όπως στοιχεία στερέωσης φορτίου και αποσκευών, δίχτυ και άγκιστρα. Επιπλέον, ο χώρος έχει επένδυση διπλής όψης, αφού το πατάκι από τη μία πλευρά διαθέτει μία πλενόμενη επιφάνεια, ενώ στην άλλη υπάρχει μία υφασμάτινη μοκέτα! Σε συνδυασμό με τις Simply Clever λύσεις, όπως οι θήκες για κινητό στην πλάτη των καθισμάτων, ο βαθμός πρακτικότητας ουσιαστικά εκτοξεύεται. Όσο μεγάλη και αν είναι η οικογένεια σου, είναι δεδομένο ότι το νέο Scala θα φροντίσει να σε ταξιδέψει με άνεση, ικανοποιώντας όλες τις ανάγκες σου.

Tεχνολογική υπεροχή!

Η μοντέρνα καμπίνα του νέου Scala, δεν είναι μόνο άνετη, αλλά απόλυτα σύγχρονη και συνδεδεμένη! Με υψηλό οικολογικό φρόνημα, αφού η Skoda έχει κάνει εκτεταμένη χρήση ανακυκλωμένων υλικών στο εσωτερικό (όπως και στο αμάξωμα), το μικρομεσαίο μοντέλο της τσέχικης μάρκας προσφέρει ό,τι θεωρείται απαραίτητο σήμερα, αλλά και ακόμα περισσότερα. Η οθόνη αφής των 8’’ ιντσών περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου, ενώ προαιρετικά μπορεί να φτάσεις έως τις 9’’. Σου επιτρέπει να συνδέσεις το κινητό σου ασύρματα μέσω του Smartlink, ενώ υπάρχει δυνατότητα χρήσης φωνητικών εντολών! Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων Virtual Cockpit των 10’’ θα σε κρατάει ανά πάσα στιγμή ενήμερο για τις απαραίτητες πληροφορίες, ενώ το σύστημα πλοήγησης θα φροντίσει να φτάσεις άμεσα και χωρίς ταλαιπωρία στον προορισμό σου.

Η τεχνολογική υπεροχή του νέου Scala δεν αναδεικνύεται μόνο μέσω της κορυφαίας συνδεσιμότητας, αλλά και από τα αναβαθμισμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού. Η νέα ομπρέλα Travel Assist, περιλαμβάνει τεχνολογίες όπως το νέο adaptive cruise control, το οποίο συνεργάζεται με το σύστημα πλοήγησης, έχοντας δυνατότητα αναγνώρισης ταχύτητας, αλλά και σημάτων κυκλοφορίας. Αναβαθμισμένο είναι το adaptive lane assist, όπως και το Multi-collision brake (σύστημα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων), ενώ το side assist φροντίζει σήμερα να σε προειδοποιεί για αυτοκίνητα ή ποδήλατα στα τυφλά σημεία, σε απόσταση που φτάνει έως και τα 70 m

Τρεις αποδοτικοί συνδυασμοί

Το νέο Scala διατίθεται με τρία κινητήρια τεχνολογίας TSI. Η εκδοχή των 1.000 cc με απόδοση 95 ίππους και χειροκίνητο κιβώτιο τοποθετείται στη βάση της γκάμας. Με μέση κατανάλωση 5,2 lt/100 km και χαμηλές εκπομπές ρύπων που το απαλλάσσουν από την καταβολή τελών κυκλοφορίας, ξεχωρίζει για την οικονομία που προσφέρει. Βέβαια, το ίδιο ισχύει και στην ισχυρότερη εκδοχή του υπερτροφοδοτούμενου 1.000άρη με 116 ίππους, η οποία συνδυάζεται τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο, όσο και με το αυτόματο 7άρι διπλού συμπλέκτη DSG. Αν βέβαια είσαι από αυτούς που αναζητούν τις υψηλές επιδόσεις ακόμα και σε αυτή την κατηγορία, η έκδοση με τον 1.500άρη TSI των 150 ίππων θα σε ικανοποιήσει πλήρως. Με 8,2 sec για τη διαδικασία του 0-100 km/ξεφεύγει από την κατηγορία των μικρομεσαίων, έχοντας παράλληλα κατανάλωση μόλις 5,4 lt/100 km!

Ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει τα πάντα!

Αυτό ακριβώς καταφέρνει το νέο Skoda Scala, και μάλιστα με μεγάλη επιδεξιότητα. Είναι μοντέρνο και ελκυστικό, μα παράλληλα ευρύχωρο και πρακτικό, όντας σύγχρονο με πλούσιο τεχνολογικό υπόβαθρο. Και αν νομίζεις πως πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη για να το αποκτήσεις, κάνεις λάθος, αφού μπορεί να γίνει σήμερα δικό σου με μόλις 20.900 €! Όταν ακόμα και στη βασική έκδοση, απολαμβάνεις κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού άνεσης, αλλά και ασφάλειας. Αν λοιπόν αναζητάς το απόλυτο οικογενειακό μικρομεσαίο που θα καλύψει όλες τις ανάγκες σου, μάθε περισσότερα για το νέο Skoda Scala ή βρες τον πλησιέστερο σε σένα αντιπρόσωπο Skoda για να το δεις από κοντά!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...