Έρχεται Ευρώπη το Skywell Q – Κοντράρει μέχρι και Audi RS3

Ανήκει στην κλάση των μικρομεσαίων οχημάτων, κατάγεται από την Κίνα, είναι προφανώς ηλεκτρικό και στα χαρτιά μπορεί να κοντράρει μέχρι και το RS3 της Audi.

  • -
  • -

Στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού, μία ακόμη από τις πολλές κινεζικές φίρμες που έκλεψαν τις εντυπώσεις, ήταν και η Skywell. Με τα βλέμματα όλων να πέφτουν πάνω στο μοντέλο «Q».

Πιθανότατα, δεν θα έχετε ακούσει ποτέ το παραμικρό για την εν λόγω εταιρεία. Και εμείς, ελάχιστα πράγματα γνωρίζαμε για το ποιόν της και συγκεκριμένα, ότι τα «δικαιώματα» της στην Ευρώπη, ανήκουν στην αγγλική φίρμα Innovation Automotive. Κρατήστε όμως τόσο το όνομα της όσο και τα πρώτα στοιχεία για το νέο μοντέλο της, γιατί όπως όλα μαρτυρούν τόσο η Skywell όσο και το «Q» ήρθαν Ευρώπη, για να μείνουν.

7 χρόνια εγγύηση και 8 χρόνια για τη μπαταρία

Το «Q» λοιπόν είναι ένα μικρομεσαίο χάτσμπακ, με μήκος 4,2 m, πλάτος 1,8 m και ύψος 1,5 m, που έρχεται για να τοποθετηθεί στο πιο καυτό κομμάτι της ευρωπαϊκής αγοράς. Γεμάτο τεχνολογία και «gadgeτιες», με όμορφο ντιζάιν, «σοβαρές» εγγυήσεις (7 χρόνια εγγύηση ή 160.000 km και 8ετή ή 250.000 km για την μπαταρία) και εκρηκτικές επιδόσεις, μπορεί με τη σωστή τιμή να «παίξει» το δικό του παιχνίδι σε μια αγορά της οποίας οι κανόνες αλλάζουν διαρκώς.

Το αυτοκίνητο θα διατίθεται με δυο πακέτα μπαταριών, οι χωρητικότητες των οποίων θα ανακοινωθούν με το επίσημο λανσάρισμα του μοντέλου. Η μεγαλύτερη ωστόσο, όπως δήλωσαν οι άνθρωποι της εταιρείας, θα προσφέρει αυτονομία 480 km και χρόνους φόρτισης μάξιμουμ 20’ από το 10 έως το 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας.

Το εσωτερικό είναι λιτό, με προσεγμένα υλικά και τους απαραίτητους φυσικούς διακόπτες, με την οθόνη αφής των 15,6″ του συστήματος πολυμέσων να κρύβει στα ενδότερά της κάθε λογής προγράμματα και εφαρμογές τόσο για διασκέδαση και διασύνδεση, όσο και για ενημέρωση και πληροφόρηση αναφορικά με τα συστήματα του αυτοκινήτου (ADAS, LKA, ISA κ,α). Επιπλέον, μια μικρή οθόνη αφής υπάρχει και για τους πίσω επιβάτες η οποία στεγάζεται στις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων, ενώ το παρών δίνει από τη βασική έκδοση η γυάλινη πανοραμική και το ηχοσύστημα Metz με τα οκτώ ηχεία.

Σε ότι αφορά την κίνηση του μοντέλου, φροντίζει ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 204 ίππων ο οποίος κινεί τους εμπρός τροχούς, πιθανολογείται ότι θα υπάρχει και έκδοση με δυο ηλεκτροκινητήρες και τετρακίνηση, και επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 0-100 km/h ώρα σε μόλις 3,9’’. Για την ιστορία, το εκρηκτικό Audi RS3 χρειάζεται 3,8’. Δεν υπάρχει σύγκριση, πέραν της επιτάχυνσης ανάμεσα στα δυο μοντέλα, αλλά είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των κοσμογονικών αλλαγών που έχει φέρει μαζί της η ηλεκτροκίνηση…

Δείτε ακόμη: Η Κίνα περνά στην αντεπίθεση, έτσι θα «σκοτώσει» τους Ευρωπαίους

Το Skywell Q θα ξεκινήσει την εμπορική του σταδιοδρομία στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2025, σε τιμές άκρως ανταγωνιστικές, όπως τουλάχιστον άφησαν να εννοηθεί οι υπεύθυνοι του brand. Θα προηγηθεί του λανσαρίσματος του «Q», το SUV αδερφάκι του, το BE11, το οποίο αναμένεται να ντεμπουτάρει στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν κλείσει η χρονιά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...